Οι παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά επέλεξαν ένα ξεχωριστό τρόπο διαδικτυακά, για να βάλουν τα παιδιά στο πνεύμα της Αποκριάς, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Συγκεκριμένα, στο site του Δήμου Πειραιά και στον σύνδεσμο https://vrefdhmoupeiraia.blogspot.com δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος χώρος, στον οποίο προβάλλονται εργασίες και κατασκευές και αναβιώνουν ήθη και έθιμα της Αποκριάς, όπως το γαϊτανάκι, τα Κούλουμα, η κυρά Σαρακοστή και πολλά άλλα στο πνεύμα του Καρναβαλιού.

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τον ζήλο και την εργατικότητα που καθημερινά επιδεικνύουν, δημιουργώντας έναν όμορφο ιστότοπο με προτάσεις για τα παιδιά, καθώς και τον σύμβουλο του Δημάρχου, κ. Βασίλη Καραγιάννη για την πολύτιμη συμβολή του.

Επίσης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην «αγκαλιά» των Βρεφονηπιακών Σταθμών και πάνω από όλους ευχαριστώ τα παιδιά, που είναι το μέλλον και η ελπίδα μας. Εύχομαι σε όλους Καλή Σαρακοστή».