Στη δημιουργία Skate Park στην πλατεία Αλληλεγγύης (34ου Συντάγματος Πεζικού) στο κέντρο της πόλης προχωρά ο Ο.Π.Α.Ν. (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ιωσήφ Βουράκη η πρόταση αυτή έγινε λαμβάνοντας υπόψιν αρκετές παραμέτρους, αρχικά μία από αυτές ήταν μετά από συνομιλίες με νέους της πόλης που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος / χόμπι τους και σε δεύτερο χρόνο αξιολογήθηκε η μεγάλη ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, αλά και άλλων αθλημάτων που μπορούν να πραγματοποιούνται στη νέα αυτή πλατεία, όπως το BMX, roller skates κλπ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΝ τονίζει ότι: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν. στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονου Skate Park στην πλατεία Αλληλεγγύης.

Η πρόταση αυτή έγινε λαμβάνοντας υπόψιν αρκετές σημαντικές παραμέτρους, αρχικά μία από αυτές ήταν μετά από συνομιλίες με νέους της πόλης μας που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος / χόμπι τους, σε δεύτερο χρόνο αξιολογήσαμε την μεγάλη ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, αλά και άλλων αθλημάτων που μπορούν να πραγματοποιούνται στη νέα αυτή πλατεία, όπως το BMX, roller skates κλπ.

Τέλος ο Πειραιάς μας για ακόμη μία φορά θα βρεθεί δίπλα στους νέους και θα αποτελέσει με αυτή την υψηλών προδιαγραφών πίστα πρωτοπόρος και πόλος έλξης για νέους και νέες σε όλη την Αττική.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου αθλοπαιδιών αποφεύγουμε και τις φθορές που προκαλούνται σήμερα από τα skates στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και τον μαρμάρων. Βρίσκουμε τρόπο να ξεπερνάμε τα “προβλήματα” που μας απασχολούν και συζητάμε με τους νέους της πόλης μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος πρόεδρο της δεύτερης δημοτικής κοινότητας ο οποίος άμεσα εισηγήθηκε την πρόταση μας για αλλαγή χρήση της πλατείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Δόμησης κ. Dimitris Arapis ο οποίος με τις υπηρεσίες του θα υλοποιήσει το έργο.

Όταν υπάρχει συζήτηση και συνεργασία έχει αποδειχθεί ότι πάντοτε βρίσκονται πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις, όπως αυτή που ανυπομονούμε να δούμε να αποκτά ζωή σε μια πλατεία που σήμερα είχε μείνει ανεκμετάλλευτη”.