Μία ακόμη μεγάλη επιχείρηση-«σκούπα» του Δήμου Πειραιά και της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο της κυριακάτικης αγοράς και στους γύρω δρόμους, για την προστασία της δημόσιας υγείας, την πάταξη του παρεμπορίου και τον καθαρισμό της περιοχής.

Στόχος ήταν η τήρηση όλων των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και η αντιμετώπιση του φαινομένου ανάπτυξης παράνομου παζαριού στον χώρο της κυριακάτικης αγοράς, η οποία είναι κλειστή τις τελευταίες Κυριακές.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας απομάκρυναν παράνομους μικροπωλητές ενώ η Διεύθυνση Καθαριότητας συνέβαλε με πολλά οχήματα και με έμψυχο δυναμικό, απομακρύνοντας τόσο τα παράνομα προϊόντα όσο και τα ογκώδη αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε εκτεταμένο καθαρισμό της περιοχής.

Στη συντονισμένη επιχείρηση παρευρέθηκαν επίσης, ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Αστυνόμος Α΄ κ. Αντώνης Σκάρπας, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια της συντονισμένης παρέμβασης που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες ημέρες στο ίδιο σημείο από τον Δήμο Πειραιά και την ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο της κυριακάτικης αγοράς, για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19 και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Είμαστε εδώ για ακόμα μια Κυριακή, όπου κινηθήκαμε άμεσα, απομακρύνοντας παράνομους μικροπωλητές, ενώ τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. Έχω ξαναπεί πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε φαινόμενα παρεμπορίου που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, προκειμένου να διασφαλίσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την ευνομία, την τήρηση όλων των μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές και την προστασία των πολιτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. για την καλή συνεργασία και όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή επιχείρηση».

 

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Μετά από μια οργανωμένη επιχείρηση πριν 15 ημέρες για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, αλλά και τη μη εξάπλωση του COVID-19, πραγματοποιήσαμε σήμερα με μεγάλη επιτυχία μια ανάλογη επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τέτοιους είδους παρεμβάσεις μέχρι να πατάξουμε το παρεμπόριο στην πόλη μας, συμβάλλοντας παράλληλα στη μη εξάπλωση του COVID -19».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Συνεχίσαμε και σήμερα τις συντονισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων από τον χώρο της κυριακάτικης αγοράς, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση της καθαριότητας αλλά και της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων. Οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν».

 

Η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ τόσο για την πάταξη του παρεμπορίου όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας στην πόλη μας. Ειδικά στο χώρο του παζαριού που ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία του εμφανίζει συγκέντρωση παράνομων μικροπωλητών, αλλά και στους γύρω δρόμους, οι συντονισμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό».