Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μας οδηγούν σ’ ένα υπέροχο ταξίδι μνήμης, βιωμάτων, ιστοριών, χρωμάτων και εικόνων που συνθέτουν τη συλλογική ιδιοσυγκρασία της κάθε περιοχής.

Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 13:10 η εκπομπή «Στη γειτονιά μας» στον ALPHA παίρνει ανάσες από θάλασσα και άφθονο γαλάζιο, περπατώντας στα σοκάκια του Πειραιά!

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου θυμάται με συγκίνηση και χαρά, τα χρόνια που μεγάλωνε και ερωτευόταν στον Προφήτη Ηλία, τότε που τα παιδιά της γειτονιάς ήταν όλα ένα. Πόρτες και κλειστά παράθυρα δεν υπήρχαν, υπήρχε μόνο χαρά και αγάπη, συναισθήματα που τη σημάδεψαν και την ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας μιλά για την επιλογή του να ασχοληθεί με το επάγγελμά του από νεαρή ηλικία, όταν ακόμη ήταν μαθητής. Ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί του στο καράβι κι εκεί ξεκίνησε η πρώτη του «θητεία» στην κουζίνα! Μια πορεία γεμάτη σημαντικούς σταθμούς κι επιτυχίες, που επιστεγάζονται σήμερα στο «Βαρούλκο», το εστιατόριό του στο Μικρολίμανο.

Ο Βαγγέλης Γερμανός, με το ιδιαίτερο προσωπικό στυλ και μια μακρά πορεία καταξίωσης στο ελληνικό τραγούδι, θυμάται πως νήπιο ακόμη, δυόμιση τριών ετών, καθόταν στο πλατύσκαλο του σπιτιού του, και αγναντεύοντας τη θάλασσα τραγουδούσε! Αυτή η πρώτη αγάπη έγινε σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη ζωή. Μιλά και για το ατελείωτο παιχνίδι στα Καμίνια, τις κοπάνες, τους πρώτους έρωτες και τη βαθιά του αγάπη για τη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μοιράζεται μαζί μας τις ανησυχίες και τις ελπίδες του για την αγαπημένη του περιοχή. Παρόλο που δε γεννήθηκε εδώ, ο ίδιος νιώθει βέρος Πειραιώτης, έχοντας συνδέσει όλη την πορεία του και την εξέλιξή του με τον τόπο αυτό. Παιδάκι ακόμη παρακολουθούσε τους αγώνες του Ολυμπιακού και τώρα ο ίδιος φέρνει πλέον τα δικά του παιδιά στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Θρύλου!

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, μας ανοίγει για πρώτη φορά το προπονητήριο του Ρέντη και μοιράζεται μαζί μας το άσβεστο πάθος του για την ομάδα, που έχει σημαδέψει τη ζωή του. Περιγράφει τις προσπάθειες που ευοδώθηκαν από πλήρη επιτυχία, να μην γίνονται επεισόδια στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ένα μέρος απόλυτα ασφαλές ακόμη και για τα μικρά παιδιά. Θυμάται τα πρώτα χρόνια, τις μεγάλες επιτυχίες και την άνθιση της ομάδας, που είναι η ίδια η καρδιά του Πειραιά.

Η δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Τίνα Μεσσαροπούλου, επιστρέφει τα τελευταία χρόνια στην «Πασαρέλα», για τη γνωστή βόλτα στο Πασαλιμάνι, μια περατζάδα γεμάτη αναμνήσεις από τα σχολικά της χρόνια. Παρόλο που δε ζει πλέον εδώ, ο Πειραιάς εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς της χάρισε τον ανοιχτό ορίζοντα και κατ’ επέκταση το ανοιχτό πνεύμα, να βλέπει μακριά και να αναπνέει ελεύθερα.

Ο ερευνητής της πειραϊκής ιστορίας Στέφανος Μίλεσης, θυμάται χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, που έχουν συνδεθεί με κινηματογραφικές παραγωγές, όπως οι «Διαρρήκτες», με τον Ζαν Πολ Πελμοντό, στα σκαλάκια του Προφήτη Ηλία, «Το παιδί και το δελφίνι», με τη Σοφία Λώρεν, στην περίφημη σπηλιά του Παρασκευά και τόσα ακόμη…

Η Κατερίνα Καλούδη, υπεύθυνη των Ακαδημιών Ιστιοπλοΐας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, βγαίνει μαζί μας στα ανοιχτά, σε μια πανδαισία χρωμάτων και σκαφών, καθώς οι μικροί μαθητές της εκπαιδεύονται στη θάλασσα! Εικόνες μοναδικές, προσκαλούν κάθε ηλικία να περάσει από τον Όμιλο και να δοκιμάσει ένα ταξίδι στα νερά του Πειραιά!