Τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, δέχθηκε το πρωί στο Δημαρχείο στην πλατεία Κοραή ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

"Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά σήμερα στο Δημαρχείο του Πειραιά τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίο έχει εμπειρία από τη χώρα μας γιατί είναι τα τελευταία έξι χρόνια πρέσβης στην Ελλάδα. Είχαμε μια γνωριμία, μια συζήτηση για τα θέματα της χώρας και του Πειραιά και εγώ έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα για το Αζερμπαϊτζάν. Παράλληλα, συζητήσαμε την προοπτική μιας εκδήλωσης που θα διοργανώσει η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τις 30 Μαΐου πιθανότατα.

Νομίζω θα έχει ένα ενδιαφέρον όχι μόνο για τους κατοίκους του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκονται στην χώρα μας, αλλά και για τους Πειραιώτες. Θα είναι μουσικοχορευτική παράσταση με κουκλοθέατρο γιατί το Αζερμπαϊτζάν έχει παράδοση σε αυτό τον τομέα. Τις προσεχείς ημέρες θα το οριστικοποιήσουμε και θα το ανακοινώσουμε. Είναι μια καλή συνεργασία. Είναι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που πρέπει να έχει και ο Πειραιάς και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Αν τελικά γίνει η εκδήλωση, μετά μπορούν να αναπτυχθούν και άλλου είδους συνεργασίες μεταξύ των δύο μερών", δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Μώραλης.