Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τις Πειραιώτισσες μητέρες στους δρόμους της πόλης μας, καθώς ο Δήμος Πειραιά τους προσέφερε τριαντάφυλλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε με την οικογένειά του στο Πασαλιμάνι, συμμετέχοντας σε αυτή την όμορφη δράση.

Από νωρίς το πρωί και έως αργά το απόγευμα, προσφέρονται τριαντάφυλλα στην Πειραϊκή, στο Πασαλιμάνι, στη Μαρίνα Ζέας, στο Νέο Φάληρο, στο Πάρκο Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια, στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου, μοιράζοντας χαμόγελα στις μητέρες της πόλης μας.

Στόχος του Δήμου Πειραιά με αυτή την πρωτοβουλία είναι να τιμήσει τον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας, καθώς και να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του ανθρώπου, αναγνωρίζοντας την προσφορά της τόσο στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε για  τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας:

«Σήμερα, Γιορτή της Μητέρας, είναι μια καλή αφορμή να πούμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μητέρες μας, που μας έφεραν στον κόσμο και συνέβαλαν προκειμένου να αποκτήσουμε τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορευόμαστε στη ζωή μας.

Εξίσου ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις γυναίκες μας, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας και προσπαθούν να είναι καλές μαμάδες, αλλά παράλληλα και καλές σύζυγοι και εργαζόμενες.

Γνωρίζουμε όλοι ότι το να μεγαλώσεις ένα παιδί είναι το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Χρειάζεται αγάπη, υπομονή, αλλά και θυσίες. Για αυτό και θα πρέπει όχι μόνο να τις ευχαριστούμε, αλλά και να τους συμπαραστεκόμαστε! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!».

Αναφερόμενος στη δράση του Δήμου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Σήμερα προσφέρουμε τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες σε μια όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου που πραγματοποιείται και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας. Βρέθηκα με την οικογένειά μου στο Πασαλιμάνι και χάρηκα ιδιαίτερα που είδα  τις μητέρες με τα παιδιά τους να χαμογελούν με αυτήν την ενέργεια, η οποία περνά μηνύματα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας!».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Η φετινή Γιορτή της Μητέρας είχε μια ιδιαιτερότητα, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.  Σκεφτήκαμε λοιπόν να προσφέρουμε ένα μικρό δώρο, ένα τριαντάφυλλο στις Πειραιώτισσες μητέρες. Επιθυμία μας ήταν με αυτή την πρωτοβουλία να τιμήσουμε τον πολυδιάστατο ρόλο τους στη ζωή μας. Πιστεύω πως ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τις μητέρες,  οι οποίες μας προσφέρουν απλόχερα την ανιδιοτελή τους αγάπη.  Χρόνια τους πολλά!».