Στο ίδιο ακριβώς εστιατόριο, το +ουσία στην Τερψιθέα, όπου ουσιαστικά ιδρύθηκε η ΔΗΜΑΡ Πειραιά και όπου συνεδρίαζε τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της πριν αποκτήσει γραφεία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής συνεστίαση της εναπομείνασας ΔΗΜΑΡ με προσκεκλημένο τον νεαρό πρόεδρό της και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο. 

Βέβαια το κλίμα δεν είχε καμιά σχέση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ, ενώ και η προσέλευση επίσης αριθμητικά δεν είχε σχέση με τις κατά καιρούς εκδηλώσεις που είχαν οργανωθεί εκεί, όταν γέμιζε η μεγάλη αίθουσα του καταστήματος και πολλοί έβγαιναν έξω στον πεζόδρομο. Είχε όμως ποιοτικές παρουσίες, αφού για πρώτη φορά μετά τις καταστροφικές επιλογές στις δημοτικές εκλογές του 2014 κι ακόμη περισσότερο μετά την αποχώρηση των ΜΕΤΑ ρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη από το κόμμα, στην πρόσκληση των Γραμματέων της οργάνωσης Τάσου Πολυζώη και Γιάννη Ρελάκη ανταποκρίθηκαν εκτός από τον Θόδωρο Μαργαρίτη και τον Δημήτρη Καρύδη από το ΠΑΣΟΚ και κάποια ιστορικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ήταν αποστασιοποιημένα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραβρέθηκαν πέντε από τα οκτώ πρόσωπα που συγκροτούσαν το ψηφοδέλτιο των επιτυχημένων διπλών εκλογών του 2012. 
Αλλά έμειναν πολλοί με μια απορία: Ενώ η Σοφία Τσιάλτα και ο Σάββας Αλεξόγλου (που παραμένουν ΔΗΜΑΡ) και οι Νότης Ανανιάδης και Αλέκος Τσουρινάκης (που είναι αποστασιοποιημένοι αλλά κινούνται στον χώρο) δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φωτογραφηθούν με τον Θ.Θεοχαρόπουλο, η πρώην βουλευτής Μαρία Ρεπούση που προσήλθε με μια σχετική καθυστέρηση έβαλε βέτο και δεν δέχθηκε να βγουν φωτογραφίες.

Κάτι ακατανόητο, αφού μιλάμε για δημόσια εκδήλωση, όπου προσέρχεται ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως σημείωσαν πολλοί από τους παρισταμένους. Αλλά κάτι που γίνεται ευνόητο, αν δεχθεί κανείς ότι η Μ.Ρεπούση λοξοκοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αφήνει και τις σχέσεις που θέλει αν έχει με την ευρύτερη κεντροαριστερά. Στις θετικές εκπλήξεις αυτής της συνεστίασης μπορεί να καταγραφεί και η παρουσία του επί σειρά ετών Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιου Μανουσάκη.