Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση  δημοτών και φορέων του Πειραιά,  στο κάλεσμα  για συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων που διοργάνωσε σήμερα η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά,  σε συνεργασία με  την  Ελληνογαλλική  Σχολή «Jeanne d΄ Arc»,  για παιδιά ωφελουμένων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. στο πλαίσιο  των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του και προσέφερε παιχνίδια και βιβλία. Σημειώνεται πως η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων συνοδεύτηκε από μουσικοχορευτικές δραστηριότητες από μαθήτριες της Ελληνογαλλικής  Σχολής «Jeanne d΄ Arc»  και από φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν: η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, η χορωδία και το χορευτικό σύνολο παραδοσιακών χορών της Ελληνογαλλικής  Σχολής  «Jeanne D’ Arc», το  χορευτικό της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, με μουσικό σύνολο για φωνή και πιάνο,  το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro και η χορωδία Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ότι η ΚΟ.Δ.Ε.Π. διοργάνωσε  γι΄ ακόμα μια χρονιά μια όμορφη εκδήλωση σε συνεργασία με ένα σημαντικό σχολείο του Πειραιά, την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d΄ Arc». Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση  δημοτών και φορέων σε αυτό το κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι συγκεντρώθηκαν παιχνίδια και βιβλία που θα προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε επίσης πως τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί ενότητα στην πόλη μας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ σημαντικό, που για ακόμα φορά,  φορείς και σύλλογοι του Πειραιά συμβάλουν από κοινού σε μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία».

Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, λέγοντας πως η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά υλοποιεί σημαντικές κοινωνικές δράσεις και ευχαρίστησε την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d΄ Arc»  καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν παιχνίδια και βιβλία, καθώς και όλους όσοι δημιουργούν  ένα «πλέγμα» αλληλεγγύης στην πόλη μας.  

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας  σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για την εκδήλωση συλλογής βιβλίων και παιχνιδιών, λέγοντας πως πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ένα εξαιρετικό σχολείο-κόσμημα της πόλης, την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc».  Ανέφερε επίσης πως για ακόμα μια χρονιά η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συγκέντρωσε  βιβλία και παιχνίδια που θα χαρίσουν χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, υπογραμμίζοντας: «Με αυτή την πρωτοβουλία «στέλνουμε ως πόλη ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς ότι τα παιδιά του Πειραιά αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και πως όχι μόνο  στις γιορτές, αλλά όλο τον χρόνο κανένα παιδί δεν θα είναι μόνο του».