Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:30, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Η ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς, με το εντυπωσιακό της φόρεμα και τη φανταστική της κατακόκκινη ομπρέλα «προσγειώνεται» στον Πειραιά, για να σκορπίσει μαγεία και χαμόγελα σε παιδιά και... μεγαλύτερα παιδιά. Η Μαίρη Πόπινς αναλαμβάνει ρόλο έκπληξη στη φωταγώγηση του δένδρου.

To πολικό εξπρές κάνει στάση στο κέντρο της πόλης, και φέρνει τον Άγιο Βασίλη που διηγείται όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα ξωτικά των Χριστουγέννων που χοροπηδάνε τρελά, εδώ κι εκεί!

Ο σταθμάρχης, φτιάχνει ζεστή σοκολάτα, διασκεδάζει με τους περαστικούς και φωτογραφίζεται μαζί τους δίπλα στο στολισμένο τρένο που βρίσκεται μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Ο  αγαπημένος  όλων  μας,  Άγιος Βασίλης,  γίνεται ένα με τα παιδιά και τα κάνει να νιώσουν τη  ζεστασιά  της  γιορτής  των  Χριστουγέννων.

Ο επιβλητικός Ξυλοπόδαρος, το Ταχυξωτικό με το ηλεκτρικό του πατίνι και ο Καρυοθραύστης, το ομορφότερο δώρο των Χριστουγέννων, διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Ο Ζογκλέρ εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με τα θεαματικά του κόλπα και ένα εκρηκτικό σόου με φωτιές που «χορεύουν» στα χέρια του.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά.