Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Βίλνιους της Λιθουανίας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πειραιά και είχε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης  Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κυρία Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Ελλάδα κ. Rοnaldas Kacinskas και αποτελούνταν από τους δημοτικούς συμβούλους του Βίλνιους κυρία Deimante Rimkute και τον κ. Renaldas Vaisbrodas.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο Δήμων, καθώς Πειραιάς και Βίλνιους είναι αδελφοποιημένες πόλεις.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης  Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κυρία Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της,  τόνισε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία  δόθηκε η ευκαιρία να εξεταστεί η περαιτέρω συνεργασία των δύο πόλεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας αδελφοποίησης, σε τομείς όπως: ο τουρισμός,  ο πολιτισμός, αλλά και οι νέες τεχνολογίες με έμφαση σε αυτές που αφορούν στις «έξυπνες πόλεις».