Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, με τους ανθρώπους στον ΟΛΠ να περιμένουν την κορύφωση της εξόδου των Αθηναίων, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια και το σαββατοκύριακο θα γίνει η μεγάλη έξοδος, με χιλιάδες επιβάτες να αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, η αύξηση των αναχωρήσεων για τον φετινό Ιούλιο, ήταν αυξημένη κατά περίπου 5%, με την τελευταία εβδομάδα του μήνα να είναι η πιο απασχολημένη.

«Υπήρχε μια αύξηση του 3%-5% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αναχώρησαν συνολικά 600.000 επιβάτες, ενώ αν προσθέσουμε τις αφίξεις, φτάνουμε το 1 εκατομμύριο κόσμου», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Λιμενάρχης Αλ. Τσελίκης.

«Σήμερα έχουμε προγραμματισμένα 26 δρομολόγια, με πληρότητα πάνω από 90%. Το σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το δυσκολότερο για εμάς όλη τη χρονιά. Θα έχουμε και έκτακτα δρομολόγια. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην έρχεται την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμη και δύο ώρες νωρίτερα», συμπλήρωσε.


Στο λιμάνι από το πρωΐ ο Πλακιωτάκης

Από την μεριά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, βρέθηκε νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Πλακιωτάκης πήγε να επιβλέψει την κατάσταση και μιλώντας με την σειρά του στον ΣΚΑΪ, σχολίασε:

«Ολα εξελίσσονται ομαλά με τις αναχωρήσεις των εκδρομέων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λιμενικού σώματος, όπως και τα πληρώματα των πλοίων. Είναι σημαντικό να φτάσουν οι εκδρομείς στον προορισμό τους με άνεση και ασφάλεια».

Οσον αφορά την πρόσβαση στο λιμάνι που έχει γίνει δύσκολη, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος, ο κ. Πλακιωτάκης είπε: «Η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, οφείλεται στα εν εξελίξει οδικά έργα. Μόλις ολοκληρωθούν η πρόσβαση θα γίνει πολύ πιο εύκολη».