Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης πaρευρέθηκε χθες στην συναυλία κατά της φτώχειας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Βεάκειο, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με το σύνθημα «προσφέρουμε, ελπίζουμε, τραγουδάμε». Πριν από την έναρξη της συναυλίας τιμήθηκε για την μεγάλη της κοινωνική προσφορά, από την  Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς,  η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της  UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον «Χρυσούν Σταυρόν του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού», τον οποίο απένειμε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.  Επίσης τιμήθηκε με την ίδια διάκριση  ο ηγέτης της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, για την ανεκτίμητη και διαρκή στήριξή του στο έργο της  Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καθώς  και για τη γενικότερη προσφορά του στην πόλη του Πειραιά. Την τιμητική διάκριση απένειμε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, πριν από την απονομή της τιμητικής διάκρισης στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το θαυμαστό αυτό ντοκιμαντέρ από τη δράση της ζωής ενός ανθρώπου δικού μας, του Πειραιά μας, που μεγάλωσε εδώ σε αυτήν την περιοχή, που έπαιξε εδώ, που εδώ ερωτεύτηκε,  που έκανε μία θαυμάσια οικογένεια και που έγινε πρότυπο ζωής για όλους τους Πανέλληνες μας έδειξε την αλήθεια των πραγμάτων.  Η καρδιά της είναι τόσο ανοιχτή, τόσο μεγάλη, ώστε να χωράει κάθε άνθρωπο που έχει πρόβλημα που υποφέρει, που χειμάζεται.  Η ναύλοχος πόλη μας,  αυτό το προπύργιο της ναυτοσύνης και του γένους, με τον αγαπητό μας Δήμαρχο, αποφάσισε να της απονείμει ένα ταπεινό αντίδωρο ευγνωμοσύνης για αυτά που μεγαλειωδώς και με τόση αγάπη και με τόση στοργή καθημερινά προσφέρει σε κάθε άνθρωπο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.  Την ευχαριστούμε και την παρακαλούμε να συνεχίσει αυτό το έργο ζωής ελπίδας και αλήθειας». 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Αγίου Σπυρίδωνος στην κα Βαρδινογιάννη, τόνισε:

«Σήμερα είναι μία σημαντική βραδιά για όλο τον Πειραιά. Βραβεύουμε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έναν άνθρωπο, μία Ελληνίδα που έχει κάνει όσα είπαν τα παιδιά, όσα  είδαμε στο βίντεο  και τα οποία δεν θα επαναλάβω. Βραβεύουμε όμως και μία Πειραιώτισσα.  Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες, τέτοιες Ελληνίδες  με τόση μεγάλη προσφορά. Είναι τιμητικό για τη χώρα,  τιμητικό όμως και για την πόλη μας τον Πειραιά. Θέλω να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο για δύο λόγους: για την εξίσου πολύ  μεγάλη προσφορά στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο, στην πόλη του Πειραιά και όχι μόνο και γιατί  η ιδέα  ήταν του Σεβασμιωτάτου και υλοποιήσαμε μαζί αυτή τη βράβευση.  Πραγματικά νομίζω ότι είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη μας.  Να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μου,  τον σεβασμό μου και κυρίως τον θαυμασμό μου για το πόσα μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος, όταν έχει θέληση.  Πραγματικά είναι αξιέπαινα αυτά που είδαμε. Η κα Βαρδινογιάννη έχει αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα,   ήταν ώρα να αναγνωριστεί και από την πόλη της».

Η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της  UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, παραλαμβάνοντας το βραβείο μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Αισθάνομαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ στον Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, ακριβώς στον τόπο, όπου μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. Ο Πειραιάς ήταν και θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου.  Κάθε γωνιά από τον Προφήτη Ηλία, την Καστέλλα είναι και μία ανάμνηση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Σεβασμιώτατο για τη μεγάλη αυτή τιμή και την ευλογία των οποίων γίνομαι ταπεινά αποδέκτης σήμερα και να του εκφράσω την εκτίμησή μου για τις δικές του καθημερινές μάχες, την ελπίδα που χαρίζει, την καθοδήγηση και τη βοήθεια που προσφέρει με το παράδειγμα που δίνει σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την απονομή αυτού του μεταλλίου, καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του Συλλόγου μας. Με συγκινεί που ο Πειραιάς χάρις στις ευγενικές πρωτοβουλίες του κ. Δημάρχου, όπως και της οικογένειας του θρυλικού Ολυμπιακού και του Προέδρου του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για δέκα ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό μας και μας στηρίζει ανελλιπώς στο έργο μας και πρωτοστατεί ως σύμμαχος στη δράση μας και είναι συνεχώς κοντά μας. Τον ευχαριστώ πολύ. Η συμβολή του στο έργο μας είναι πραγματικά πολύτιμη. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Μητροπόλεως και του Δήμου. Ευελπιστώ στα χρόνια που έρχονται να βλέπουμε τον Πειραιά μας να μεγαλουργεί, με κέντρο τον άνθρωπο, να συνδέει λαούς,  να παράγει πολιτισμό και να παραμένει το πιο σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου. Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω, ότι θα είμαι στο πλευρό σας για ό, τι χρειαστεί με αισθήματα υποστήριξης και αγάπης για τους ανθρώπους του Πειραιά μας».

 

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ πριν από την απονομή της τιμητικής διάκρισης στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η πόλη που σε γέννησε σε γαλούχησε και σε εμψύχωσε με τα ζώπυρα του γένους και της πίστεως, με την αρχόντισσα μητέρα σου και τον ευπατρίδη και μακαριστό πατέρα σου, που λάτρεψε τον Πειραιά, αυτή η πόλη σήμερα, αισθάνεται βαθιά και ουσιωδώς μεγαλύνεται από τα έργα των παιδιών της. Κι ένα από τα λαμπρά παιδιά της είσαι εσύ,  ο οποίος στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη  εξακτινίζεις το μεγαλείο της ελληνικής ναυτοσύνης. Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι η δική σου εταιρεία μπήκε μέσα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τύμπανα και κανονιοβολισμούς.  Και δεν είναι τυχαίο ότι η κραταιά αμερικανική ναυτοσύνη εσένα επέλεξε ως άμεσο συνεργό της. Για όλα λοιπόν αυτά χαίρεται η πόλη του Πειραιά που σε γαλούχησε και  σε άνδρωσε  και σου έδωσε όλη αυτή τη δύναμη της ψυχής. Εμείς πραγματικά απολαμβάνουμε αυτή την αγάπη σου και της οικογένειάς σου - γιατί είσαι πολύτεκνος πατέρας -  και όμως ξέρεις να έχεις ανοιχτή την αγκαλιά σου σε όλα τα παιδιά του Πειραιά και να αγκαλιάζεις όλους όσοι έχουν την ανάγκη και την βοήθειά σου. Σε ευγνωμονούμε λοιπόν  για όλα αυτά και ταπεινά σου αντιπροσφέρουμε ένα ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης. Αυτό που έχουμε. Την καρδιά μας βέβαια πρώτα, αλλά κυρίως την προσευχή μας και αυτό το ταπεινό διάσημο τιμής που είναι ύψιστη βέβαια αναγνώριση της προσφοράς σου: τον Χρυσούν Σταυρόν του Πολιούχου Πειραιώς του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού μετά αστέρος.  Ευχόμενοι να έχεις πάντοτε αυτό το πνεύμα της θυσίας και της αγάπης και να μεγαλύνεις την Ελληνική ναυτοσύνη και την Πατρίδα στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη».

Ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την παραλαβή της τιμητικής διάκρισης, δήλωσε:

«Σεβασμιώτατε, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτό το μετάλλιο, για αυτήν την πολύ σημαντική διάκριση. Θα ήθελα να σας υποσχεθώ για άλλη μια φορά - και η ιστορία έχει δείξει ότι τις υποσχέσεις μας τις τηρούμε - ότι θα είμαι στο πλευρό σας όσο καιρό έχουμε την υγεία μας, τη δύναμη και τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρεύεστε για την Μητρόπολη Πειραιά και για την βοήθεια που προσφέρετε στα ασθενέστερα στρώματα και σε όλους τους Πειραιώτες. Το ίδιο συμβαίνει και για τον Δήμο Πειραιά, γιατί ο Πειραιάς είναι η πόλη που λατρεύουμε, έχουμε μεγαλώσει και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα να είμαστε δίπλα στον Δήμο, καθώς επίσης και στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Να είστε σίγουρη ότι και τα χρόνια που έρχονται θα είμαστε δίπλα σας, στο λειτούργημα του «Ελπίδα» και για μια άλλη φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτήν την πολύ ωραία βραδιά. Να είστε καλά και ό,τι καλύτερο σας εύχομαι».