Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τη σύζυγό του κα Βάλια Κυριαζή – Μώραλη και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου παρευρέθηκαν χθες,  στην εκδήλωση: «Χοροί της Θάλασσας», που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο, στο  πλαίσιο των «Ημερών  Θάλασσας 2019».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα  που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί  Σύλλογοι του Πειραιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:  το Σωματείο Ελληνικής Παράδοσης Δωδώνη, το Τμήμα Πειραιά Διεθνούς Συμβουλίου Χορού & Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου,  η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου», ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά,  η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η ΧΕΝ Πειραιά, ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου,  η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και  το Λύκειο Ελληνίδων Πειραιά.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον σύντομο χαιρετισμό του,   καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση,  αναφέρθηκε στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας  που γίνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη, έναν θεσμό – όπως είπε - που τον «αγκαλιάζει» σιγά -σιγά όλο και περισσότερο η τοπική κοινωνία, οι κάτοικοι,  οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο. 

Αναφερόμενος στην εκδήλωση «Χοροί της Θάλασσας», ο κ. Μώραλης τόνισε   ότι  διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί  έναν μικρό θεσμό των Ημερών Θάλασσας. Σημείωσε ότι είναι ευχάριστο οι τοπικοί σύλλογοι του Πειραιά να συνεργάζονται είτε να χορεύουν είτε να παρουσιάζουν άλλες δημιουργίες, διότι  όπως είπε:  «Κρατάτε  τα έθιμα και τα  μεταδίδετε  στους νεότερους. Αυτό είναι  πολύ σημαντικό».

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν βλέπει κυρίως  μικρά παιδιά με τις στολές και με τα λάβαρα των συλλόγων να χορεύουν ή  να διαβάζουν ποιήματα σε άλλου είδους εκδηλώσεις. «Πρέπει στη χώρα αυτή να διατηρούνται τα ήθη,  τα έθιμα και οι παραδόσεις μας.  Να μην αλλοιωθούμε, όπως έχουν αλλοιωθεί άλλοι λαοί. Ο Ελληνικός λαός  έχει μια ιδιαιτερότητα και πρέπει να την κρατήσει», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Συνεχάρη  όλους τους χορευτές για τη συμμετοχή τους,  μικρούς και  μεγάλους, γυναίκες και άνδρες, καθώς επίσης και τους συλλόγους για τη γενικότερη συνεργασία – όπως υπογράμμισε - που  έχουν τα 4,5 χρόνια που είναι  Δήμαρχος  και τη  Δημοτική Αρχή του «Πειραιά Νικητή» και συμπλήρωσε  «θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε τη συνεργασία αυτή για τα επόμενα χρόνια».

Στο τέλος του χαιρετισμού του, συνεχάρη τους Προέδρους των Πολιτιστικών  Συλλόγων του Πειραιά και ευχήθηκε κάθε χρόνο  να γίνονται  ακόμη καλύτερα  και πιο σημαντικά πράγματα.