"Δεν μπορούμε να καλύπτουμε την αδυναμία συντονισμού στο λιμάνι του Πειραιά. Θα πάψουμε να βρισκόμαστε στον χώρο του προσφυγικού καταυλισμού"
«Δεν μπορώ να σας πω που βρίσκεται λύση σε αυτή τη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι και εγώ προσωπικά αλλά και ως συντονιστής των προσπαθειών του Δήμου να βοηθήσει την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει στο λιμάνι, θα πάψουμε να βρισκόμαστε στον χώρο του προσφυγικού καταυλισμού. Όχι λόγω των επεισοδίων στο λιμάνι για τα οποία έχουμε προειδοποιήσει και έχουμε ενημερώσει και τις αρχές και εσωτερικά και δημόσια εδώ και αρκετές εβδομάδες, ούτε για την άθλιες συνθήκες υγιεινής που  πλέον έχουμε κρούσματα ηπατίτιδας και φυματίωσης, αλλά διότι ενώ προσπαθούμε εδώ και ένα μήνα να βοηθήσουμε ως Δημοτική Αρχή αυτή την κατάσταση συντονίζοντας περισσότερα από  200.000 γεύματα τον τελευταίο μήνα σε μια τεράστια προσπάθεια όλων των φορέων του Δήμου, της πόλης του Πειραιά, του Ολυμπιακού, εστιατορίων και επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός. Νομίζω ότι η παρουσία μας εδώ, με φυσικό  τρόπο, νομιμοποιεί μια αποτυχημένη προσπάθεια διαχείρισης αυτής της κατάστασης από την πολιτεία. Δεν μπορεί δηλαδή να προσπαθούμε με τους  εθελοντές να καλύψουμε την απουσία της πολιτείας ή εν πάση περιπτώσει την αδυναμία της, να διαχειριστεί μια κρίση μεγάλων εκτάσεων η οποία δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να συμβαίνει.
Μιλάμε για μια κρίση η οποία αφορά 5.000 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στο μεγαλύτερο λιμάνι μιας Ευρωπαϊκής χώρας. Δεν έχουμε κάποια φυσική καταστροφή, έχουμε νερό που τρέχει, δίκτυα που τρέχουν, έχουμε ηλεκτρικό, έχουμε τα πάντα, δεν υπάρχει κανένας λόγος, να φερόμαστε πια σε αυτούς τους ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα  δικαιώματα και πρέπει να συνεχίσουμε να  βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Έχουμε την απουσία της κυβέρνησης και από την άλλη την πολιτικοποίηση της αλληλεγγύης και τη διαχείριση δηλαδή από ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι για ιδεολογικούς λόγους δεν  επιθυμούν να συνεργάζονται  με την κυβέρνηση».
 
"Η διαδικασία διαχείρισης της κατάστασης στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εξ αρχής λάθος"
 
«Η τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Άμυνας  την Τρίτη το βράδυ, ήταν ότι Τετάρτη θα έρθει πούλμαν για να μεταφερθούν 700 Αφγανοί υπήκοοι στον Ελαιώνα. Την Τετάρτη το μεσημέρι ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι έτοιμος και δεν θα είναι για αρκετές ημέρες. Εμείς δεν μπορούμε να καλύπτουμε αυτή την αδυναμία συντονισμού. Οι διαδικασίες διαχείρισης σε ένα δημόσιο χώρο όπως είναι το λιμάνι του Πειραιά ήταν εξ αρχής λάθος. Το επισημαίνουμε εδώ και μήνες, αλλά δυστυχώς δεν εισακουόμαστε».