Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 11:00, διαδικασία αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, μετά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οκτώ άτομα.

*** Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Αιματηρές συμπλοκές Σύρων και Αφγανών στον Πειραιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Περίπου έξι πούλμαν μεταφέρουν 38 οικογένειες - σχεδόν 300 άτομα - στην Κυλλήνη όπου θα φιλοξενηθούν σε πρώην τουριστικό θέρετρο, χωρητικότητας 1.300 ατόμων.

Μεταφραστές και εθελοντές εξήγησαν το πρωί σε πρόσφυγες στην πύλη Ε-2 για ποιο λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν και τους μίλησαν για τις καλύτερες συνθήκες που θα έχουν στα κέντρα φιλοξενίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ισχυρή δύναμη του κεντρικού λιμεναρχείου, ενώ τη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών παρακολουθεί ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

"Η αποσυμφόρηση του Πειραιά που ξεκινάει τώρα, θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα, όπως το χτεσινοβραδινό, καθώς τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ότι υπάρχει πολύς κόσμος στο λιμάνι", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού, Γιώργος Κυρίτσης.

Συνολικά στην ελληνική επικράτεια παραμένουν περισσότεροι από 51.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού για την διαχείρηση του Προσφυγικού. Στην Αττική βρίσκονται 14.960 πρόσφυγες, οι 5.750 εκ των οποίων στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τη νύχτα της Τετάρτης σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Σύρων.

 

5.750 στο λιμάνι

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν επτά μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας", το οποίο μεταφέρει έναν πρόσφυγα από τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στον Πειραιά βρίσκονται 5.750 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Στην Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Το μεσημέρι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφορικά με το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή, θα ψηφιστεί αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αφορά στην επικύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας και στη σύσταση των Υπηρεσιών Ασύλου, Πρώτης Υποδοχής, Ταυτοποίησης, κλπ.