O πρόεδρός της Ε’ δημοτικής κοινότητας και επικεφαλής της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και νήσων, Γιάννης Βοϊδονικόλας, μιλάει για τις επικείμενες εκλογές και κάνει τον απολογισμό του

Για την εκ νέου υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη μιλάει ο πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ., Ιωάννης Βοϊδονικόλας. Ο ίδιος, έχοντας παρουσιάσει σημαντικό έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζει χαρακτηριστικά ότι κεντρικός στόχος του συνδυασμού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και η διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές Πειραιωτών. «Δεν βλέπουμε αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, κοιτάμε μόνο το καλό του Πειραιά. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου», αναφέρει.

Κύριε Βοϊδονικόλα, ως πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας σε ποιες παρεμβάσεις προχωρήσατε αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια στην περιοχή της αρμοδιότητάς σας;

Η Ε’ Δημοτική Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη του Πειραιά και με σημαντικά προβλήματα, τα οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσου-με και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρήσαμε στην πλήρη ανακατασκευή της Πλατείας Θεμιστοκλή με δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στη λειτουργία του νέου ΚΕΠ στην οδό Αγχιάλου, στην ίδρυση του νέου Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης και στην καθιέρωση δρομολογίου της Δημοτικής Συγκοινωνίας με αφετηρία την Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Επίσης, φτιάξαμε μια νέα παιδική χαρά στο Πάρκο Δηλαβέρη, δημιουργήσαμε έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό και ταυτόχρονα προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου. Παράλληλα, υλοποιήσαμε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε 33 δρόμους και προχωρήσαμε σε ανάπλαση πεζοδρομίων 8.220 τ.μ. Την ίδια στιγμή, δρομολογούμε ασφαλτοστρώσεις σε επιπλέον 9 δρόμους, ενώ η αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, η οποία έχει δρομολογηθεί, αποτελεί ένα έργο πνοής με πολλαπλά οφέλη, το οποίο θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Έχουμε εξασφαλίσει, παράλληλα, την πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου Σταδίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Εκτός από αυτές τις οικιστικές παρεμβάσεις, στεκόμα-στε στο πλευρό των απόρων οικογενειών μέσω του προγράμματος «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα», σε συνεργασία με την PepsiCo.

Εκτός από πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, είστε και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ., ενώ συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του «Πειραιά Νικητή». Ποιο μήνυμα στέλνει η υποψηφιότητά σας;

Αρχικά, είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων, μιας οργάνωσης η οποία επιτελεί σημαντικό ρόλο και έργο, όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στις περιοχές της Αίγινας, του Αγκιστρίου, του Πόρου, της Τροιζηνίας, των Μεθάνων, της Υδρας, των Σπετσών και των Κυθήρων. Ακούμε τις το-πικές κοινωνίες, τα προβλήματά τους και προσπαθούμε να τα αναδεικνύουμε. Είμαστε η φωνή και το αυτί της Ν.Δ. Ωστόσο, ο «Πειραιάς Νικητής» και η δημοτική Αρχή του Γ. Μώραλη δεν έχουν κομματική ταμπέλα. Είναι στην ουσία του υπερκομματικός συνδυασμός, που ως κεντρικό στόχο έχει την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές Πειραιωτών. Δεν βλέπουμε αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, κοιτάμε μόνο το καλό του Πειραιά. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ότι πάτε «κόντρα» στη γραμμή του κόμματός σας;

Εκλέχθηκα κοινοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιά Νικητή» μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2014, αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας από τον Σεπτέμβριο του 2014. Στην προεδρία της ΝΟΔΕ εκλέχθηκα έπειτα από εκλογές τον Νοέμβριο του 2018, οπότε είναι άτοπο να με κατηγορεί κάποιος ότι πάω «κόντρα» στη γραμμή του κόμματός μου. Εξάλλου, κεντροδεξιάς προέλευσης είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του συνδυασμού μας και η πλειονότητα των εν ενεργεία αντιδημάρχων. Βεβαίως, το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, εκτός των άλλων, είναι γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος άφησε στη διάρκεια του βίου του ισχυρό στίγμα στην παράταξη και την πόλη μας. Πάντως, έχει τη σημασία του ότι όσοι υιοθετούν αυτό το αφήγημα είναι οι ίδιοι οι οποίοι το 2010 ήταν απέναντι στην κεντρική γραμμή του κόμματος για τον δήμο του Πειραιά. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου, αλλά ευτυχώς δεν ξεχνά, όπως αντιθέτως πιστεύουν.

Για τη δωρεά του κ. Μαρινάκη στη ΝΟΔΕ τι έχετε να πείτε;

Πράγματι, ο κ. Μαρινάκης προχώρησε στην ευγενική χειρονομία να προσφέρει στη μνήμη του πατέρα του τρεις υπολογιστές και δύο κλιματιστικά στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία μας. Αυτή ήταν  μια δημόσια χορηγία κι εγώ, ως ώφειλα, τον ευχαρίστησα επίσης δημόσια. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ξέχασαν να πουν ότι την ίδια ημέρα ευχαρίστησα για αντίστοιχες ενέργειες τον κ. Β. Κορκίδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ και τον υποψήφιο βουλευτή και αντιδήμαρχο Γιάννη Μελά, ενώ στο παρελθόν το ίδιο έκανα και για άλλους επιχειρηματίες που συνέδραμαν την οργάνωση. Άδικος ο θόρυβος και άνθρακες ο θησαυρός, λοιπόν.