Αφού... κουράστηκαν από τις παρακολουθήσεις και τους εντοπισμούς προσφύγων - μεταναστών στο πέρασμά τους από τις τουρκικές ακτές στα έναντι αυτών ελληνικά ακριτικά νησιά, είπαν να έλθουν στον Πειραιά για να... ξεκουραστούν και να τους δουν στα 100 μέτρα από αυτούς, κατά την παραμονή τους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τουλάχιστον για να ξέρουν πως είναι...  

Ο λόγος για τη ναυαρχίδα της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δυνάμεως NSMG-2, που επιχειρεί στο Αιγαίο με στόχο την αποκοπή των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, το πλοίο υποστηρίξεως FGS "BONN", επί του οποίου επιβαίνει ο διοικητής της Γερμανός Υποναύαρχος Κλάιν. 

Στον Πειραιά ξεκουράζονταν τα πληρώματα των πλοίων του ΝΑΤΟ και εκεί είδαν τους...πρόσφυγες! - Κεντρική Εικόνα

Το "Bonn" λοιπόν, συνοδευόμενο από την Ολλανδική φρεγάτα HRNMS "Van Amstel", βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιώς για "ανάπαυση των πληρωμάτων", από όπου θα αποπλεύσουν πάλι για το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. 

Το "αστείο" της υποθέσεως είναι ότι στην άλλη πλευρά του λιμένος του Πειραιώς, ακριβώς απέναντι από εκεί που είναι "δεμένα", σε μία νοητή ευθεία περίπου 200 μέτρων, βρίσκεται ο άτυπος μεν, πραγματικός δε, πρόχειρος καταυλισμός, όπου περίπου 5.000 πρόσφυγες έχουν μετατρέψει τον Πειραιά σε μία "παραθαλάσια Ειδομένη".