Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όπου εξετάστηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ για την χρονιά που πέρασε και συζητήθηκαν οι προκλήσεις, εξελίξεις και τεράστιες δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί για την αγορά μέσα σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερχρέωσης και έλλειψης ρευστότητας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Μανεσιώτης, αναφέρθηκε στη γενικευμένη και κλιμακούμενη κρίση, στην εξοντωτική υπερφορολόγηση και υπερχρέωση που υφίστανται οι επιχειρήσεις, στην απομείωση της αξίας της επιχειρηματικότητας, στο προσφυγικό και στα μεγάλα προβλήματα, κυρίως λόγω των έργων, που αντιμετωπίζει ο Πειραιά. Τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα συνεχίσει να διεκδικεί με τεκμηριωμένες προτάσεις και παρεμβάσεις, φορολογική δικαιοσύνη, ασφαλιστική αποκατάσταση και το δικαίωμα του επιχειρείν σε ένα οργανωμένο κράτος δικαίου.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των ενεργειών υλοποίησης της δράσης Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πειραιά – Open Mall Piraeus από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠ Τ. Παντελάκη.

Ακολούθησε ανοικτός διάλογος με τα παρευρισκόμενα μέλη, που επικεντρώθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε ανοικτή Γενική Συνέλευση για την αναλυτική και έγκυρη πληροφόρηση του εμπορικού κόσμου σχετικά με τα επίκαιρα θέματα: Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Κόκκινα Δάνεια και αντίστοιχους εισηγητές τους κ.κ. Δημήτρη Μπούρλο, Δικηγόρο- Εργατολόγο, Αντώνη Μουζάκη, Λογιστή – Φοροτεχνικό και Μαρία Μυζήθρα, Οικονομολόγο – Σύμβουλο επιχειρήσεων, που με σαφή τρόπο βοήθησαν τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα.