Σε ρυθμούς εσωκομματικής κόντρας "χορεύουν" πάλι οι Νεοδημοκράτες στον Πειραιά εν όψει των εκλογών για την ΟΝΝΕΔ και τις τοπικές στις 3 Απριλίου.

Το κλίμα στο Μεγάλο Λιμάνι μυρίζει ήδη μπαρούτι, καθώς τα "φαγώματα" και τα "μαγειρέματα" - που ξεκινούν από βουλευτές και φτάνουν μέχρι πρώην Αντιδημάρχους και πολιτευτές - έχουν πάρει ήδη άγριες διαστάσεις. Διαστάσεις που ξεπερνούν το κλίμα σύγκρουσης που παρατηρήθηκε πριν από μερικούς μήνες κατά την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Για το χρίσμα του επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ στην Α' Πειραιά κοντράρονται δύο Φαληριώτες. Ο λόγος για τους Χαράλαμπο Λιακόσταυρο και Δημήτρη Αράπη, οι οποίοι έπειτα από τη μάχη των Δημοτικών εκλογών του Μαϊου 2014, διεκδικούν τα ηνία της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώτος εξελέγη δεύτερος Κοινοτικός Σύμβουλος στο Γ' Διαμέρισμα Πειραιά με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μώραλη, "Πειραιάς Νικητής", συγκεντρώνοντας 223 σταυρούς. Έπειτα όμως από την παραίτηση της πρώτης εκλεγμένη Μαρίας Ηλιάκη - Κωνσταντινίδου (εξελέγη με 256 ψήφους), ο Χαράλαμπος Λιακόσταυρος ανέλαβε πρόεδρος του Γ' Διαμερίσματος, ενώ παράλληλα πέρασε από την τοπική νεολαία του Νέου Φαλήρου έχοντας την ίδια θέση.

Ο δεύτερος είναι το πρόσωπο που κατέχει τον θώκο του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Α' Πειραιά και Νήσων. Ο Δημήτρης Αράπης συμμετείχε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τον Μάιο του 2014 με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Πειραιά, τον "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" του Βασίλη Μιχαλολιάκου, και κατέλαβε την 24η θέση με 694 σταυρούς, χωρίς να καταφέρει να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ενασχόλησή του όμως με τα κοινά του Δήμου Πειραιά ξεκίνησε το 2010 όταν εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος στο Γ' Διαμέρισμα, πάλι με το ψηφοδέλτιο Μιχαλολιάκου.

Ο αναβρασμός στους Νεοδημοκράτες του Πειραιά πηγάζει από τα "υψηλά κλιμάκια", καθώς έχουν δημιουργηθεί δύο "στρατόπεδα". Οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος - Γιάννης Μελάς από τη μία (ο Πέτρος Μαντούβαλος δεν έχει εκφραστεί ακόμα ανοιχτά) και ο Κώστας Κατσαφάδος από την άλλη, καταστρώνουν τα πλάνα τους, με τα προγνωστικά να κάνουν λόγο για "ντέρμπυ μέχρι τελικής πτώσης".

Αναμφίβολα, η κόντρα τις επόμενες μέρες θα κορυφωθεί, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ομάδες και τα αλληλοστηρίγματα που θα δημιουργηθούν...