Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη τα νέα και σύγχρονα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας της πόλης, στο παρκινγκ της Μαρίνας Ζέας.

O κ. Μώραλης καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και μέσα από μία βόλτα με ένα από τα καινούργια λεωφορεία του δημοτικού στόλου, εξήγησε το πως τα νέα οχήματα θα βοηθήσουν σην μετακίνηση στον Πειραιά.

Σημείωσε μάλιστα, ότι στα 4,5 χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά, έπρεπε να γίνουν δύο κινήσεις για να λειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία.  Η πρώτη ήταν να αδειοδοτηθεί η δημοτική συγκοινωνία του Πειραιά, διότι τόσα χρόνια τα λεωφορεία του Πειραιά λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Η αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας δεν ήταν εύκολο να δοθεί, χρειάστηκε αρκετό χρόνο, αλλά τελικά έγινε πραγματικότητα. Η δεύτερη κίνηση, ήταν ότι έπρεπε να αποσυρθούν τα παλιά λεωφορεία, τα οποία ήταν 23 χρονών και να αντικατασταθούν με πιο σύγχρονα και ασφαλή για τον κόσμο.

Ο Δήμος Πειραιά αγόρασε πέντε νέα σύγχρονα και πρωτοποριακά λεωφορεία, με το κάθε ένα να κοστίζει 109.000 ευρώ με πόρους του Δήμου. Αυτά τα πέντε αποτελούνται από τέσσερα μεγάλα και ένα μικρό για την μετακίνηση στο Φάληρο. Τα λεωφορεία αυτά είναι ευέλικτα και εύκολα να μετακινούνται στην πόλη. Το κάθε ένα έχει θέσεις για 60 άτομα, 29 καθιστούς και 30 όρθιους. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο να είναι εύκολα προσβάσιμα για τα παιδιά και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι τα νέα λεωφορεία είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi για τους επιβάτες, αλλά και με την δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης τόνισε πως «στόχος της δημοτικής συγκοινωνίας είναι να βοηθήσει στην μετακίνηση της πόλης»  και συνέχισε αναφέροντας πως «θα γίνουν προσλήψεις μόνιμων οδηγών στα λεωφορεία», ενώ παράλληλα ανέφερε πως «επελέγη  το κόκκινο χρώμα, γιατί είναι ένα ανοικτό και δυνατό χρώμα, το οποίο χρησιμοποιούν και κάποιες χώρες του εξωτερικού στα μέσα μεταφορά τους, αλλά και για να ξεχωρίζει με τις παλιές δημοτικές συγκοινωνίες του Δήμου. Το χρώμα των λεωφορείων είναι κόκκινο, όχι μόνο επειδή ανήκουν στον Πειραιά, στο σπίτι του Ολυμπιακού, αλλά και γενικά για να δείξουνε ότι είναι κάτι διαφορετικό και καινούριο, για αυτό και το σλόγκαν της μετακίνησης είναι το πάρε το κόκκινο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μώραλης δήλωσε πως «δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον Πειραιά και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους με αγορά νέων οχημάτων και να επεκταθούμε στην παροχή υπηρεσιών που μέχρι τώρα οι Δημότες πληρώνουν». Ενώ για τη συχνότητα του κάθε δρομολογίου επεσήμανε πως «θέλουμε ανά 15 με 20 λεπτά τα λεωφορεία να περνάνε από αρχαιολογικούς χώρους και ακτογραμμές, ώστε ο κόσμος να μην χρειάζεται να παίρνει το όχημα του μέσα στον Πειραιά  και να χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα δωρεάν».

Δείτε τις Φωτογραφίες: