Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Ομιλία για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 έκανε η εκπαιδευτικός των Ραλλείων Πειραματικών Σχολείων Πειραιά κα Μαρία Δεβελέγκα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Σήμερα τιμάμε στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Χάρις σε αυτούς δημιουργήθηκε το πρώτο σύγχρονο ελληνικό κράτος και εξακολουθούμε και υπάρχουμε ως Έθνος. Το μεγάλο δίδαγμα εκείνου του αγώνα που πρέπει να κρατήσουμε και σήμερα είναι ότι όταν ενώνονται οι Έλληνες μεγαλουργούν και  πετυχαίνουν τους στόχους τους, ξεπερνώντας κάθε είδους δυσκολίες και εμπόδια». 

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά. Εκ μέρους της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Σαρωνικού κατατέθηκε, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. 

Στην τελετή συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Δείτε τις φωτογραφίες: