Η δράση ΠΟΙΗΣΗ on the road του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, που έφερε τον ποιητικό λόγο, τον στοχασμό και τη μουσική στους δρόμους της πόλης, φτάνει μετά από έξι μήνες στο πανηγυρικό της φινάλε.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το ιστορικό Βαλλιάνειο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, θα συνταχθούν όλοι οι ποιητές που έλαβαν μέρος στις αναγνώσεις και συζητήσεις του προγράμματος ΠΟΙΗΣΗ on the road. 

Υπό τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων και του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, οι στίχοι των ποιημάτων και οι μελωδίες θα συνδυαστούν σε μια δημόσια performance που θα επιδιώξει να σταματήσει για λίγο τους ταχείς ρυθμούς της πόλης.

ΠΟΥ: Βαλλιάνειο κτήριο Εθνικής Βιβλιοθήκης, Πανεπιστημίου 32,
Αθήνα.

ΠΟΤΕ:  1η Μαρτίου, 12:00.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ:  Μαρία Κουλούρη, Αλέκος Λούντζης, Μυρσίνη Γκανά, Πελαγία Φυτοπούλου, Μαρία Φίλη, Δημήτρης Πέτρου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ελένη Ντούξη, Κάλλια Παπαδάκη, Λένα Καλλέργη, Στάθης Ιντζές, Ουρανία Παπακώστα, Ευτυχία Παναγιώτου, Δανάη Σιώζιου, Παυλίνα Μάρβιν, Νίκος Κουτσοδόντης, Εύα Σπαθάρα, Δημήτρης Αγγελής, Δημήτρης Βασιλάκης

Η δράση Ποίηση on the road πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.)

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).