Στον Πειραιά βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του Ο.Η.Ε., Αντζελίνα Τζολί, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. 

Η κα Τζολί έφτασε νωρίς το μεσημέρι στην πύλη Ε1 και σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί και άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα.

Η διάσημη ηθοποιός είχε αναχωρήσει οδικώς το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπου έφτασε στις 10:15 με ιδιωτική πτήση, η οποία προσγειώθηκε στον χώρο των VIP και φιλοξενήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα στο κτίριο της Γενικής Αεροπορίας.

Στην Ειδομένη, και όχι στη Λέσβο, θα βρεθεί την Τετάρτη η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί.

Αρχικά η ηθοποιός επρόκειτο να μεταβεί στη Λέσβο, από τον Λίβανο όπου βρισκόταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης. Τελικά, περί τις 07:30 σήμερα το πρωί, πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ό,τι αφορά στο σκέλος της στη Λέσβο ματαιώνεται.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κα Τζολί κατά την επίσκεψή της στους καταυλισμούς προσφύγων στο νησί.

Η ίδια φέρεται να έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στην Ειδομένη περίπου στις 3-4 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα της ηθοποιού που είναι μέχρι στιγμής γνωστό, θα φύγει από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη στις 18:00 και δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και την Ειδομένη.

 

Πανδαιμόνιο από πρόσφυγες και δημοσιογράφους για να μιλήσουν μαζί της

Συγκινητικές στιγμές εκτιλύχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της δημοφιλούς σταρ και πρέσβειρας καλής θελήσεως του Ο.Η.Ε., όταν μια γυναίκα με το μωρό της στα χέρια, την πλησίασε και της έδωσε να αγκαλιάσει το νεογέννητο παιδάκι της. Εκείνη δεν αρνήθηκε και αγκάλιασε όλα τα παιδιά που την πλησίασαν.

Βγαίνοντας από το κοντέινερ του Ο.Η.Ε. στο λιμάνι όπου συνάντησε μια οικογένεια προσφύγων, η Τζολί είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ", ενώ έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα: "Όλα θα πάνε καλά".

Ένα 10χρονο προσφυγόπουλο, το οποίο δεν έφυγε από δίπλα της, έγινε η σκιά της, ενώ και εκείνη το πρόσεχε για να μην το ποδοπατήσουν.

"Είμαι εδώ για να ακούσω όλες τις περιπτώσεις, κάθε οικογένεια, όπως και η δικιά σου, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δοθεί μια λύση", είπε η διάσημη σταρ. 

Στο λιμάνι του Πειραιά όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, επικράτησε συνωστισμός, αφού όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να δουν από κοντά τη διάσημη σταρ του Χόλλυγουντ.

 

"Όταν συναντήσαμε την Αντζελίνα" 

Μόλις έφτασε στον Πειραιά, η Αντζελίνα Τζολί συνάντησε σε ένα από τα κοντέινερ του Ο.Η.Ε. μια οικογένεια Αφγανών. Η κόρη της οικογένειας είπε πως η γνωστή ηθοποιός ήταν πολύ γλυκιά, με τη μητέρα της να δακρύζει από συγκίνηση. Όπως περιέγραψε η ίδια η γυναίκα, η πασίγνωστη ηθοποιός της έπιασε το χέρι και την παρηγόρησε.

 

Ένα δώρο για την Αντζελίνα

Τη στιγμή που η Αντζελίνα Τζολί βγήκε από το κοντέινερ του Ο.Η.Ε., όπου για αρκετή ώρα συνομίλησε με οικογένεια Αφγανών, πολλά παιδιά την πλησίασαν για να της μιλήσουν. Ένα από αυτά, ένα κοριτσάκι με κόκκινο παλτό (αδερφή του πιτσιρικά που μίλησε νωρίτερα) έπιασε το χέρι της ηθοποιού. Ήθελε να της περάσει ένα βραχιόλι.