Συνάντηση με τους Διευθυντές, με καθηγητές και το 15μελές της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κτήριο της Ιωνιδείου Σχολής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κα Δέσποινα Αρβανίτου.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του κτηρίου της Ιωνιδείου Σχολής, όπως είχε ανακοινωθεί στις 9/10/2018 από τον Δήμο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η  Δ/νση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά, εκτιμώντας τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα των εργασιών που απαιτούνται για τη συντήρηση της Ιωνιδείου Σχολής, συνέταξε την απαραίτητη μελέτη για το έργο: «Ανακαίνιση  Ιωνιδείου Σχολής».

Το έργο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Ιούλιο με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, ακολούθησαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, προέκυψε ανάδοχος και ξεκίνησαν οι εργασίες.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των εργασιών στην Ιωνίδειο Σχολή, παρατηρήθηκε πτώση επιχρίσματος εξαιτίας της υγρασίας, η οποία αντιμετωπίστηκε και αποκαταστάθηκε. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τον έλεγχο των ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Σιγαλάκος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ιωνιδείου Σχολής,  ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ενώ θα γίνει εκ νέου ενδελεχής έλεγχος στο σύνολο του κτηρίου.

Επίσης δόθηκε και έγγραφη διαβεβαίωση για τις παραπάνω ενέργειες από το τμήμα Σχολικών Κτηρίων της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού.