Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βραβεύτηκε χθες από τον  Αθλητικό Φυσιολατρικό Μορφωτικό Σύλλογο «Φοίνικα Πειραιά» για την συνεισφορά του στην ανακαίνιση του γηπέδου, κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας του Συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. Βραβείο επίσης δόθηκε στον Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Γαϊτανάρο, για τη συμβολή του στη συντήρηση του γηπέδου.

Ο κ. Μώραλης παρέδωσε βραβείο στον κ. Βασίλη Βράκα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον «Φοίνικα» ως Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ανέφερε πως αυτό που έχει σημασία  είναι να γίνονται έργα στην πόλη, επισημαίνοντας πως για τους δημότες είναι δευτερεύον αν υλοποιούνται από τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Κεντρική Διοίκηση ή μέσω Ευρωπαϊκών Πόρων.

Σημείωσε ότι είναι γνωστό πως ο Πειραιάς είναι ο πιο αδικημένος διαχρονικά Δήμος σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, σε σχέση με τον ερασιτεχνικό, μαζικό ή επαγγελματικό αθλητισμό που παράγει.  «Είναι ντροπή αυτό που συνέβαινε στον Πειραιά.  Οι άλλοι Δήμοι της Αντιπεριφέρειας έχουν κλειστά γυμναστήρια.  Ο Δήμος του Πειραιά έχει ένα μεγάλο, το οποίο είναι κλειστό εδώ και 12 χρόνια και δύο μικρότερα κλειστά: το «Παναγιώτης Σαλπέας» και των Καμινίων,  που και αυτά με ενέργειες του Δήμου και χρηματοδότηση της Περιφέρειας ανακαινίζονται», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ.  Μώραλης υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο χρηματοδότησης στη χώρα μας: οι Δήμοι δεν έχουν ίδιους πόρους κι οι επενδύσεις που γίνονται είναι από χρήματα που κυρίως λαμβάνουν από τις Περιφέρειες. Είναι ελάχιστοι οι Δήμοι, όπως είπε, που κάνουν μεγάλα έργα από ίδιους πόρους. Η Ευρώπη ή η Κεντρική Διοίκηση  χρηματοδοτεί την Περιφέρεια και μέσω της Περιφέρειας παίρνουν οι Δήμοι τα χρήματα αυτά.

Εξήρε την καλή συνεργασία που υπάρχει στον Πειραιά και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη και με την Περιφερειάρχη κα Δούρου, από ανθρώπους, όπως είπε, που μπορεί να ξεκινούν από  διαφορετική πολιτική αφετηρία,  αλλά έχουν τη θέληση να συνεργαστούν. «Ο Δήμος Πειραιά κατέθεσε ώριμες μελέτες και προτάσεις, έχει στρατηγικό σχεδιασμό και πλάνο. Από την άλλη η Περιφέρεια εμπιστεύτηκε τον Δήμο και υπήρξε ένα καλό μοντέλο συνεργασίας, επ’ ωφελεία όλων των δημοτών», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κι ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης  ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Φοίνικα για την τιμητική βράβευση και ευχήθηκε να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού- Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος κατά την παραλαβή του βραβείου, αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Φοίνικα» και τον Πρόεδρο  κ.  Κιοσσέ γι’ αυτήν την τιμή, υπογράμμισε ότι η αναγνώριση είναι μια  ηθική ικανοποίηση για αυτόν που προσφέρει κάποιο έργο.  Ο κ. Γαϊτανάρος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε την ικανοποίηση να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν περισσότερο  στις τρέχουσες ανάγκες και κυρίως στα θέματα του φωτισμού και των άλλων συντηρήσεων στο γήπεδο και σε άλλες ανάγκες της ομάδας.  Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια «γιατί το έργο  πλέον για την πόλη είναι τρόπος ζωής, είναι καθημερινός αγώνας και είναι ένα μέρος του εαυτού μας» κατέληξε.

Στην τελετή κοπής της πίτας του «Φοίνικα» παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι: η κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, ο κ. Κυριάκος Σιγαλάκος,  ο κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης οι οποίοι και επέδωσαν βραβεία σε αθλητές και παράγοντες της ομάδας. Παρόντες επίσης ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωσήφ Βουράκης και Δημήτρης Γκερλές, καθώς και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.