Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση δημοτών και φορέων της πόλης στην εκδήλωση για τη συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, για παιδιά και εφήβους ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Κοραή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, προσέφερε βιβλία και παιχνίδια, υποστηρίζοντας τον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι, με μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, σε δήλωσή του τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία από την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Λαουλάκου σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc». «Συλλέγουμε παιχνίδια και βιβλία, για παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π., τα οποία δεν  έχουν  τη δυνατότητα  να αγοράσουν» σημείωσε ο κ. Μώραλης, αναφέροντας τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων στην εκδήλωση,   όπως είναι η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», η Ένωση Απανταχού Μανιατών, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ.α.. Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια, λέγοντας πως οι συνέργειες φέρνουν αποτέλεσμα. «Η εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π., είναι μια εξαιρετική συνέργεια με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Ήδη συγκεντρώθηκαν πολλά βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελάνε τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης και να ευχηθώ καλές γιορτές».  

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, σε δήλωσή της,  σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών για παιδιά που έχουν ανάγκη, ειδικά τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πέρα από τη σίτιση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, την οποία φροντίζει να καλύπτει η ΚΟ.Δ.Ε.Π, είναι σημαντικό να δίνουμε χαρά στα παιδιά. Η κα Λαουλάκου ευχαρίστησε την Ελληνογαλλική Σχολή  "Jeanne D' Arc", για την καλή συνεργασία, λέγοντας: «Ξεκινήσαμε μία πολύ καλή συνεργασία και χαίρομαι γιατί η εκδήλωση έχει ένα ουσιαστικό κοινωνικό στόχο και σκοπό,  αλλά έγινε γιορτή και  ο κόσμος διασκέδασε με τα χορευτικά των  συλλόγων, τη Φιλαρμονική του Δήμου και φυσικά με τη χορωδία και τα χορευτικά της Σχολής  "Jeanne D' Arc". Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση και από τη  συγκέντρωση  αρκετών παιχνιδιών   και βιβλίων», τόνισε η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., εκφράζοντας  την ελπίδα, ότι  θα καλύψουν όλα τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και θα δούμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.  Τέλος, ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο  κ. Γιάννη τον Μώραλη «γιατί πάντα στηρίζει κάθε προσπάθεια  προκειμένου να ωφεληθούν οι άνθρωποι που υποστηρίζονται από την  ΚΟ.Δ.Ε.Π». Ευχαρίστησε επίσης τον κόσμο που πάντα ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.,   καθώς και όλους τους συλλόγους που όποτε τους ζητηθεί, ανταποκρίνονται και μετέχουν στις εκδηλώσεις. 

Η υπεύθυνη θεμάτων  Φιλανθρωπίας και Επιμόρφωσης της Ελληνογαλλικής Σχολής "Jeanne D' Arc"  κα  Μαρία Κουτρουμπούση,    δήλωσε, ότι είναι μέρες χαράς γιατί τα παιδιά χαίρονται παίρνοντας παιχνίδια.  Και επειδή - όπως υπογράμμισε – «δεν είναι όλα τα παιδιά τυχερά προσπαθήσαμε μέσα από τη συνεργασία μας με την ΚΟ.Δ.Ε.Π., να κάνουμε μια αρχή, να βάλουμε ένα λιθαράκι δίνοντας χαρά και σε κάποια άλλα παιδιά».  Την προσπάθεια – πρόσθεσε την έχουν αγκαλιάσει τα παιδιά της  Ελληνογαλλικής Σχολής "Jeanne D' Arc", από το προνήπιο  μέχρι τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου, δηλώνοντας γι΄ αυτό την ικανοποίησή  και την περηφάνεια της.

Στην  εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση  βιβλίων και παιχνιδιών, που εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή, συμμετείχαν: η Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής "Jeanne D' Arc", η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Πειραιά, η  Σχολή Χορού της Σάσας Αλεξάκη, το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών "Jeanne D' Arc", το παιδικό χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η OMONOIA», το τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού στον Νομό Πειραιώς, το Σωματείο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης «ΔΩΔΩΝΗ», το χορευτικό της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, το Λύκειο των Ελληνίδων, καθώς και ο  «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με παράλληλες δραστηριότητες.