Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και στη συνέχεια διένειμαν από κοινού 1.500 μερίδες φαγητού,  που προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Δαβάκης, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

"Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη του Πειραιά, η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και όχι μόνο η παρουσία του, αλλά και το μήνυμα το οποίο θέλησε να στείλει  με τις δηλώσεις του πριν λίγο στο λιμάνι, όπου παραμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.  Όλοι μαζί, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε αυτές οι ώρες και οι ημέρες παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά να γίνουν ευκολότερες για εκείνους. Ευχαριστήσαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, καθώς και τον κ. Δήμτσα, διότι είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε μια εβδομάδα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός "Αποστολή",  προκειμένου να προσφέρει  γεύματα και να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε μια σταθερή επικοινωνία και συνεργασία και θα έχουμε συνεργασία και τις προσεχείς ημέρες.

Μακάρι να μην χρειαστεί βεβαίως και να παρθούν αποφάσεις στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, που θα βοηθήσουν τη χώρα και τους συνανθρώπους μας. Ωστόσο, αν χρειαστεί ξέρω ότι και η Εκκλησία και η «Αποστολή» θα είναι κοντά μας και αυτό είναι  πολύ σημαντικό. Σε κάθε επίσκεψη εδώ, είτε είναι η Εκκλησία είτε είναι κάποιος άλλος φορέας, αυτό που τονίζουμε είναι η ανάγκη για αλληλεγγύη και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Ο Έλληνας δείχνει για ακόμα μια φορά τη φιλοτιμία και την ευαισθησία του, αλλά θα πρέπει να έχουμε ως μακροπρόθεσμο γνώμονα, ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απεμπλακούν από τη χώρα μας για να μπορέσουν να φτιάξουν τις ζωές τους εκεί που επιθυμούν".

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας, δήλωσε:

"Χίλιες πεντακόσιες μερίδες φαγητού διένειμε σήμερα η "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής. Θέλω να διαβεβαιώσω τον  Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ότι η "Αποστολή", όπως πράττει από την πρώτη στιγμή του προσφυγικού κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου, βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν, σε όλη την Ελλάδα. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση κ. Δήμαρχε,  στον Πειραιά. Θέλουμε να βοηθήσουμε, να σηκώσουμε μαζί αυτό το βάρος, αυτό τον σταυρό, που είναι δύσκολος και για την Πολιτεία και για τους Δήμους. Θέλω να σκεφτούμε μόνο ένα πράγμα: τον κίνδυνο που έχει αυτή τη στιγμή η Χριστιανική Ευρώπη, η χρεοκοπία της να είναι περισσότερο από οικονομική, μια ηθική χρεοκοπία".