Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων σε σχέση με  την διαχείριση του προσφυγικού και ειδικότερα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν πλέον σε καθημερινή βάση στον χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών.

Σκοπός είναι  να αποτελέσει για το επόμενο διάστημα σημείο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Πειραιά, ενεργοποιεί τον πενταψήφιο αριθμό 15510 για όλους όσους επιθυμούν να προσφέρουν καθώς και για τυχόν ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες.

Δημότες, εταιρείες και φορείς μπορούν να φέρνουν τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και κάθε είδους προσφορά,  στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (Ζωσιμαδών 11 & Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 2104101753/756).

Τα προϊόντα θα αποθηκεύονται και θα αποστέλλονται συντονισμένα στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών που είναι και η υπεύθυνη για τη διανομή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, το site του Δήμου Πειραιά www.pireasnet.gr θα έχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση με τα προϊόντα και τα είδη πρώτης ανάγκης,  τα οποία χρειάζονται οι πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά ευχαριστεί θερμά για τη συγκινητική προσφορά το πλήθος των δημοτών οι οποίοι ανταποκρίνονται ήδη στο κάλεσμα για βοήθεια. Επίσης  την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συνεχή παροχή βοήθειας και στήριξης μέσω της διανομής  καθημερινά χιλιάδων μερίδων φαγητό στους πρόσφυγες. Το "Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" για τον εμβολιασμό εκατοντάδων παιδιών. Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Μ.Κ.Ο. "Αποστολή", για την ουσιαστική συνδρομή με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για την συμβολή στην προσπάθεια υποστήριξης των προσφύγων. Τους Ιατρικούς Συλλόγους Πειραιά και Αθηνών. Τον Ο.ΣΥ., Το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τους Γιατρούς του Κόσμου. Τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Αγκαλιάζω. Τις εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και τους συλλόγους και τους φορείς για την καθημερινή συνεισφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, τις εταιρίες ΕΛΑΪΣ, Καραντινός Α.Ε. εμπορία οπωροκηπευτικών, Πλαστικά Θράκης Α.Ε., ΣOΓIA EΛΛAΣ βιομηχανία τροφίμων, καθώς και  τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης μας : Άμμος, Βαρούλκο, Belle Amie, Cavo D’oro, Coza Nostra, Δουράμπεης, Jimmy and the Fish, Olympion, Παράγκα, Tony Bonano, Υπερωκεάνιο, Ψαρόσκαλα, για την άμεση ανταπόκριση στην έκκλησή μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες πολίτες και οι Ελληνικές επιχειρήσεις παρά την πρωτοφανή  και πολυετή οικονομική κρίση θα συνεχίζουν να βοηθούν αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η αλληλεγγύη αποτελεί κυρίαρχη αξία του λαού μας.