Η Ράλλειος Σχολή του Πειραιά αποκτά ξανά τη στέγη της, 44 χρόνια μετά την κατεδάφιση του ιστορικού της κτιρίου από τη Χούντα κι έπειτα από αλλεπάλληλες περιπέτειες για τη στέγαση της.

Την Παρασκευή στις 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η διοικητική παράδοση του νέου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Ράλλειο Γυμνάσιο - Λύκειο Πειραιά, από την ΚτΥπ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) στον Δήμο Πειραιά.

Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γρηγορίυ Λαμπράκη, Επωνιτών και Φωκαίας, σε ακίνητο έκτασης 7.633,01 τ.μ..

ralleios2

ποτελείται από τρία κτίρια, στις στέγες των οποίων έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελς, για την στέγαση του Γυμνασίου, του Λυκείου και της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, συνολικής επιφάνειας 5.682,42 τ.μ..

Συνολικά, έχουν δημιουργηθεί 29 αίθουσες διδασκαλίας, ειδικές αίθουσες καλλιτεχνικών, καινοτόμων δράσεων και μουσικής, βιβλιοθήκη, δυο εργαστήρια πληροφορικής, δυο εργαστήρια φυσικής, χημείας και βιολογίας με παρασκευαστήριο, χώροι στάθμευσης, διοίκησης κλπ.

Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου διαμορφώνεται αυλή συγκέντρωσης και διαλειμμάτων μεταξύ των υπόστεγων χώρων, γήπεδα αθλοπαιδιών, καθιστικά και χώροι πρασίνου.

ralleios3

Το έργο κόστισε συνολικά 6,8 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής. Η ΚτΥπ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), παραδίδει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο σχολικό συγκρότημα, υψηλής αισθητικής που ενσωματώνει καινοτομίες και βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.