Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Ζώης, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, παρουσία του Αρχηγού του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου.
Στη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην όξυνση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και στις αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
Σε αναγνώριση της προσπάθειας του Λιμενικού Σώματος στη διαχείριση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, στο πλαίσιο της αποστολής του, το ΚΕΕΛΠΝΟ δώρισε στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χίλιους πεντακόσιους (1500) υπνόσακους, χίλια πεντακόσια (1500) κιτ με είδη πρώτης ανάγκης για χρήση από τους πρόσφυγες/ μετανάστες, δυόμισι χιλιάδες (2.500) φόρμες και σημαντική ποσότητα υλικού (γάντια, μάσκες κ.λ.π) για την προστασία των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο κ. Ζώης αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γιαννόπουλο για την ευγενική αυτή προσφορά, εξήρε το σημαντικό έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τόνισε πως θα συνεχιστεί κάθε προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες και πρόσφυγες.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος, επεσήμανε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια παρέχοντας απαραίτητα μέσα και υλικά.