Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά. Αφορμή στάθηκαν η αήθης επίθεση αλλά και οι υπόνοιες που άφησε ο δημοτικός σύμβουλος του «Λιμανιού της Αγωνίας», Δημήτριος Γκερλές, για παρατυπίες, ξέπλυμα και μη εφαρμογή της νομοθεσίας, σε υποθέσεις που διαχειρίζεται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.  Καταγγελίες οι οποίες δεν έμειναν αναπάντητες τόσο από την πλευρά του Δήμαρχου Πειραιά, όσο και από τον Αντιδήμαρχο Προσόδων Γιάννη Μελά.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλη, κάλεσε τον Δημήτριο Γκερλέ, να καταθέσει με στοιχεία αυτά που καταγγέλλει, διότι είναι ανεπίτρεπτο να ακούγεται στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής ξεπλένουν παράνομες πράξεις.

Ακολούθως, απάντησε και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Προσόδων και Εμπορίου , Γιάννης Μελάς, στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.  Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στις συνεδριάσεις συμμετέχει η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά και την οποία συμβουλεύεται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις περισσότερες υποθέσεις αν και δεν το απαιτεί ο νόμος. 

Στη συνέχεια ο κ. Μελάς, απευθυνόμενος  στον κ. Γκερλέ,  αναρωτήθηκε  αν καταγγέλλει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για ξέπλυμα και ως πλυντήριο; Μάλιστα του υπενθύμισε ότι και ο ίδιος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Ποιότητας Ζωής, και θα ήταν χρήσιμο να φανεί σε ποιες συμφωνούσε και σε ποιες όχι.  Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί θυμήθηκε μια υπόθεση που έγινε το 2017 ένα χρόνο μετά. Ενώ, διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσο αυτή η λάσπη και οι αυθαίρετες καταγγελίες από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, που πρόσκειται στον Σύριζα, συμπίπει χρονικά και πολιτικά με τις επερχόμενες εκλογές, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Ολοκληρώνοντας, ο Aντιδήμαρχος Πειραιά, κάλεσε τον κ. Γκερλέ να καταθέσει αν έχει στοιχεία για αυτές τις καταγγελίες, οι οποίες όπως επεσήμανε γίνονται μόνο σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Ενώ επιφυλάχθηκε στο τέλος για κάθε νόμιμο δικαίωμα του.