Προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις εμπορικών πλοίων αναμένεται να προκαλέσει την Τρίτη και την Τετάρτη, η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων των λιμανιών και των λιμενεργατών, που αντιδρούν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.). 

Προβλήματα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων με φορτηγά, καθώς οι εργαζόμενοι των λιμανιών έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό στις πύλες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Σ.Ε.Π.), αλλά και του Ο.Λ.Π., από τις 07:00 έως τις 14:00. 

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια συμμετέχει η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτών Ελλάδας (Ο.Φ.Ε.) αλλά και το εργατικό κέντρο Πειραιά.

"Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του Ο.Λ.Π. και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον Ο.Λ.Θ.", αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Ο.Λ.Π. .

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν λιμάνια δημόσιου χαρακτήρα, ισχυρές, θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια την Τετάρτη στις 11:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.