Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης πραγματοποίησε τα εγκαίνια της  2ης  Γιορτής  Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» που διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018», στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου υπάρχουν περίπτερα με εκθεσιακό υλικό από όλα τα τμήματα που διαθέτει ο Όμιλος, καθώς και περίπτερα Τοπικών Συλλόγων του Πειραιά, τα οποία φιλοξενεί.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο  Πειραιά.

Χαιρετίζοντας τη  2η Γιορτή Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ»,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στις «Ημέρες Θάλασσας», τονίζοντας ότι είναι ένας θεσμός που ταιριάζει στην πόλη, γιατί το σύνθημα είναι ότι η ανάπτυξη στον Πειραιά μπορεί να έρθει από τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία.

Εξέφρασε τη χαρά του διότι στη διοργάνωση μετέχουν όλο και περισσότεροι φορείς της πόλης, με περισσότερες εκδηλώσεις από κάθε άλλη χρονιά. Είναι μια γιορτή που διοργανώνει η πόλη για την πόλη,  έρχονται πιο κοντά οι πολίτες με τους φορείς, τις αρχές της πόλης, τα επιμελητήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα  μουσεία, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τους αθλητικούς και  πολιτιστικούς οργανισμούς.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Πειραιάς μπορεί να γίνει  τουριστικός προορισμός. Όπως είπε η διοργάνωση των Ημερών Θάλασσας λειτουργεί θετικά, διότι όλες οι  εκδηλώσεις, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης.

Αναφερόμενος επίσης στην έκθεση βιβλίου που θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά στην πλατεία Κανάρη, έκανε λόγο για μια ωραία συνύπαρξη με την 2η Γιορτή Εκπαίδευσης.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ», την οικογένεια Μακρυπλίδη και όλα τα στελέχη  του εκπαιδευτηρίου για την άριστη συνεργασία που υπάρχει και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο οργανισμών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι ο Δήμος επιδιώκει και οφείλει να έχει καλές σχέσεις με όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εδώ όμως -όπως είπε- υπάρχει κάτι πιο μεγάλο και πιο σημαντικό.

Ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ»,  κ.  Γεώργιος Μακρυπλίδης αναφέρθηκε  στις «Ημέρες Θάλασσας», τονίζοντας ότι «σ΄ αυτήν την πολύ όμορφη και γιορτινή ημέρα στον Πειραιά, ευχαριστούμε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Πειραιά για την αρωγή και τη συνεχή στήριξή τους, καθώς και τους χορηγούς και όλον τον κόσμο που είναι στην εκδήλωσή μας».

Ο κ. Μακρυπλίδης αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε με έμφαση ότι οι σπουδαστές του «ΟΜΗΡΟΥ» έχουν οργανώσει πάρα πολύ ωραία πράγματα που αξίζει όλοι να δουν.  Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την ηθική και ουσιαστική στήριξη του Δημάρχου κ. Μώραλη και εξέφρασε την άποψη ότι ο Δήμος Πειραιά είναι ο πιο δραστήριος Δήμος, που έχουμε εμείς παρουσία – όπως είπε -  και αφού ευχαρίστησε  τους σπουδαστές, τους καθηγητές,  το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για  αυτήν την όμορφη εκδήλωση,  ευχήθηκε και του χρόνου να είναι  όλοι καλά και πάλι εδώ,  στις «Ημέρες Θάλασσας».     

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι : κ.κ.  Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αλέξανδρος Αργουδέλης και Στέλιος Γαϊτανάρος.