Μαθητές - μέλη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA, συμμετέχοντας στον θεσμό «Ημέρες Θάλασσας 2018» και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν  εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία «Βοτσαλάκια», σήμερα   από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.   

Το «παρών» στην περιβαλλοντική αυτή δράση στα Βοτσαλάκια έδωσε ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως πρόκειται για μία ωραία πρωτοβουλία. Η HELMEPA, είπε, μαζί με μαθητές, συμμετέχει  στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2018, με τον καθαρισμό της παραλίας στα Βοτσαλάκια. Η πρωτοβουλία τους αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», που είναι μια γιορτή που οργανώνει η πόλη για την πόλη.

Ο κ. Μώραλης, ανέφερε ότι η νέα γενιά είναι ελπίδα για το μέλλον, γιατί όπως υπογράμμισε τα παιδιά μαθαίνουν να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον, να ανακυκλώνουν, να καθαρίζουν, ενέργειες που οι παλαιότερες   γενιές δεν έμαθαν σωστά ή δεν εφάρμοσαν.

Τέλος,  συνεχάρη τη  HELMEPA, γι αυτήν την πρωτοβουλία με την οποία στέλνουν ένα μήνυμα ενεργοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, τους ευχαρίστησε και ευχήθηκε  να πολλαπλασιάσουν τις δράσεις τους.

Ο κ. Δημήτρης Καζάς, στέλεχος της  HELMEPA, υπεύθυνος περιβαλλοντικής ενημέρωσης,  σε δήλωσή του τόνισε ότι η πρωτοβουλία τους εντάσσεται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας», που σκοπό έχει να αναδείξει τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα.

Ο καθαρισμός – όπως είπε - έχει συμβολικό χαρακτήρα, γιατί σήμερα είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στις 8 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Εξέφρασε δε την στήριξη της  HELMEPA  στην πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά που έχει γίνει πλέον θεσμός, καθώς είναι η τέταρτη  συνεχής  χρονιά που εορτάζονται οι «Ημέρες Θάλασσας». 

 Καταλήγοντας τόνισε ότι οι μαθητές, οι οποίοι είναι μέλη της παιδικής HELMEPA, βρίσκονται στα Βοτσαλάκια για να πραγματοποιήσουν τη συμβολική αυτή δράση.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός  από τον καθαρισμό της παραλίας, η δράση  περιλάμβανε την καταγραφή των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία, την οποία έκαναν οι μικροί μαθητές καθώς και τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλών.  Παράλληλα, οι εθελοντές μαθητές  ενημερώθηκαν για τα πλαστικά και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης μέσα από  εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 Τέλος, στους εθελοντές- μαθητές δόθηκαν  αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.