Το σχέδιο της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης του Δήμου Πειραιά παρουσίασε στον Πρύτανη και σε καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητα, Πέτρος Κόκκαλης, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου. 

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Πειραιά και να συζητηθούν δυνατότητες συνεργειών και διασύνδεσης της πόλης και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την "έξυπνη πόλη" και τη ναυτιλία.

Από τον Δήμο Πειραιά παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο σύμβουλος του Δημάρχου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, η Νατάσσα Κανναβού, επικεφαλής του γραφείου του κ. Κόκκαλη και ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα επικοινωνίας, Βασίλης Τοκάκης.  

Από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετείχαν ο Πρύτανης Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος, οι Αναπληρωτές Πρύτανη Καθηγητές κ.κ. Μιχάλης Γκλεζάκος και Παντελής Παντελίδης, οι Κοσμήτορες Καθηγητές κ.κ. Άγγελος Κότιος και Αθανάσιος Κανάτας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Καθηγητής κ. Λαμπρινουδάκης, οι Καθηγητές κα Αγγελική Παρδάλη και κ. Ξενάκης, η Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου, Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, η κα Σοφία Ταμπούρη, υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης και η κα Ευαγγελία Σιδέρη, προϊσταμένη του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  
 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Κόκκαλης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

"Παρουσιάσαμε το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς θεωρούμε ότι είναι φορέας γνώσης και τεχνογνωσίας που μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Συζητήσαμε τρόπους και μορφές συνεργειών, έτσι ώστε να είμαστε σε διαρκή συνεργασία, ειδικά πάνω σε θέματα που αφορούν στην πόλη και το λιμάνι, όπως είναι η «γαλάζια ανάπτυξη» και η επιχειρηματικότητα, τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού".
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής, Νικόλαος Γεωργόπουλος δήλωσε:

"O Δήμος Πειραιά πέρασε από τα σχέδια και τα λόγια στις πράξεις,  εξασφαλίζοντας ως ένας από τους πρώτους δήμους, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, την υλοποίηση ενός σύνθετου έργου, τα αποτελέσματα του οποίου περιλαμβάνουν την ανάπλαση του δήμου και την ενίσχυση του ρόλου του ως διαμετακομιστικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η υποστήριξη της καινοτομίας και ο μετασχηματισμός της σε επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί στρατηγικό στόχο για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οι συγκεκριμένες δράσεις και οι συνεργίες που θα προκύψουν από τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου μας και του Δήμου Πειραιά αποτελούν, έμπρακτη συμβολή στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πόλης μας".