Την επόμενη Τετάρτη 23/05/2018 στις 17:30 θα συγκληθεί το επόμενο δημοτικό συμβούλιο Δημαρχείο (Πλατεία Κοραή) στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: «Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2018».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση σύναψης εταιρικής συμφωνίας και των όρων αυτής μεταξύ της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), για τη συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενες κατοικίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά».

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση πρόσληψης 90 ατόμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας 2 μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Πειραιά 2018-2020- Συνδυαστικές Ενέργειες Τουριστικής Προβολής και Εξυπηρέτηση επισκεπτών».

ΘΕΜΑ 5ο: «Έγκριση υποβολής πρότασης του Δήμου Πειραιά στην Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., για τη συμμετοχή του Δήμου ή του νομικού του προσώπου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας».

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση α) συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στον ΕΟΕΣ “ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ”, β) υπογραφής της σύμβασης μεταξύ των μελών του ΕΟΕΣ, γ) του καταστατικού του ΕΟΕΣ “ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ”, δ) του ορισμού εκπροσώπων & ε) της οικονομικής συμμετοχής του Δ. Πειραιά με το ποσό των 12.000 € ετησίως».

ΘΕΜΑ 7ο: «Παραχωρήσεις χώρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Ημέρες Θάλασσας 2018».

ΘΕΜΑ 8ο: «Έγκριση αναγκαιότητας υλοποίησης δράσεων».

ΘΕΜΑ 9ο: «Λήψη απόφασης για: α) Έγκριση πραγματοποίησης εκδήλωσης με τίτλο: "Ημέρα καριέρας-Θεματικά Εργαστήρια" στο πλαίσιο  υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου NEETs ON BOARD, β) Διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 1.975,00 € (συμπ/νου Φ.Π.Α.) για την προμήθεια  φακέλων συνεδριακού τύπου, μπλοκ Α5, στυλό και την προμήθεια υπηρεσιών και ειδών Catering & γ) Αποδοχή του αιτήματος της εταιρίας "Skywalker.gr-ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ Skywalker.gr" να είναι χορηγός επικοινωνίας της εν λόγω εκδήλωσης».

ΘΕΜΑ 10ο: «Έγκριση μετάβασης διμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στη Βαρκελώνη από 2-6/7/2018, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο BLUES και διάθεσης της σχετικής πίστωσης».

ΘΕΜΑ 11ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 3.658,00 € (συμπ/νου Φ.Π.Α), για την προβολή και προώθηση του Δήμου σε Τουριστικό Οδηγό στην ισπανική και στην αγγλική γλώσσα και την πραγματοποίηση συνέντευξης του Δημάρχου Πειραιά κ. Ιωάννη Π. Μώραλη».

ΘΕΜΑ 12ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 500,00 € πλέον Φ.Π.Α. για την επιμέλεια του τουριστικού οδηγού Destination Piraeus” του Δήμου Πειραιά».

ΘΕΜΑ 13ο: «Έγκριση γενόμενης δαπάνης συνολικού  ποσού 3.090,72 € (συμπ/νου ΦΠΑ), για τις “Εορταστικές Εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά”».

ΘΕΜΑ 14ο: «Έγκριση γενόμενης δαπάνης ποσού 38,80 € (συμπ/νου ΦΠΑ), για την πληρωμή εξόδων μετάβασης μονομελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στο Ναύπλιο, στις 4/5/2018, στο 2ο Εργαστήριο Διαβούλευσης των Εμπλεκομένων και Ενδιαφερομένων για το έργο “ΝΕΕΤS ON BOARD”».

ΘΕΜΑ 15ο: «Παραχώρηση 35 διαφημιστικών στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων, στην Παγκρήτια Έκθεση  για την προβολή της 10ης έκθεσης ‘ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας’».

ΘΕΜΑ 16ο: «Έγκριση οριστικού πρωτοκόλλου παραλαβής και σωστής εκτέλεσης των “Επισκευών-Εργασιών επί των  Δ.Π. 268, Δ.Π. 300 & Δ.Π. 301”».                                                                                                                                                                                        

ΘΕΜΑ 17ο: «Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής Υπηρεσιών, που αφορά στην ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 42” (ΙΝΤΣΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης “το 17ο East Med Yacht Show”».

ΘΕΜΑ 18ο: «Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 197/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στο πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, για την παροχή υπηρεσίας υποστήριξης προγραμμάτων υπηρεσιών εκτύπωσης για τους εκτυπωτές του Δήμου».

ΘΕΜΑ 19ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών συνολικού ποσού 2.515,55 €, από τους χρηματικούς καταλόγους, που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης μάρκας, αριθμού κυκλοφορίας, χρώματος, ποσού, τύπου παράβασης ή λάθους καταχώρησης αριθμ. κυκλοφορίας όπου και επαναβεβαιώνεται με το σωστό αριθμό κυκλοφορίας».

ΘΕΜΑ 20ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών ποσού 955,70 €, από τους χρηματικούς καταλόγους, που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης μάρκας, αριθμού κυκλοφορίας, χρώματος, ποσού, τύπου παράβασης ή λάθους καταχώρησης αριθμ. κυκλοφορίας όπου και επαναβεβαιώνεται με το σωστό αριθμό κυκλοφορίας».

ΘΕΜΑ 21ο: «Διαγραφή βεβαιωθέντος ποσού 993,20 €, για το ακίνητο της οδού Κανθάρου 17, από την κα Τσιραγάκη Καλλιόπη, από τους βεβαιωτικούς καταλόγους Ανταποδοτικών Τελών & ΤΑΠ & επαναβεβαίωση στην ίδια».

ΘΕΜΑ 22ο: «Καθιέρωση μιας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ για το υπ’ αριθμ. ΥΝΒ 2059 αυτοκίνητο επί της οδού Στ. Σκουλούδη έμπροσθεν του αρ. 5».