Τη «Φλόγα της Αγάπης» της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδέχτηκε στον Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης. Τη Λαμπαδηδρομία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και οι  Ακαδημίες του Ολυμπιακού υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας και κατέληξαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς Αθηνών κ. Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Αυτή η σεμνή και όμορφη εκδήλωση τιμά τον Πειραιά και τη δράση των εθελοντών αιμοδοτών. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η αιμοδοσία, ότι το αίμα σώζει ζωές και ότι στη χώρα μας έχουμε έλλειψη αίματος. Οποιαδήποτε δράση γίνεται στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης για να μαζευτεί αίμα και να σώσουμε ανθρώπους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι η 13η χρονιά που γίνεται αυτή η λαμπαδηδρομία και τα τελευταία τέσσερα χρόνια την έχουν «υιοθετήσει» στον Πειραιά, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Η σημαντικότερη όμως προσφορά είναι αυτή των εθελοντών αιμοδοτών. Εκείνοι είναι που δίνουν το αίμα τους σε ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζουν. Εμείς θα είμαστε κάθε χρονιά αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μας, όπως θα κάνουν και οι επόμενοι στο Δήμο Πειραιά, επειδή είναι υποχρέωση και χαρά μας να είμαστε παρόντες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Ανδρέας Βροντάκης, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Όμιλο και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Τη Λαμπαδηδρομία διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.  Η φετινή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε την 1η Αυγούστου από την Κοζάνη και διασχίζοντας τη χώρα θα καταλήξει στις 25 Σεπτεμβρίου στις Θερμοπύλες.