Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.

Ο κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την επίλυση προβλημάτων.  Όπως επεσήμανε: «είμαστε μια Δημοτική Αρχή που προσπαθούμε, που εργαζόμαστε, που έχουμε σχέδιο για την πόλη, το οποίο έχουμε επικοινωνήσει στην πόλη και το έχουμε συμφωνήσει αρκετά σημαντικοί φορείς της πόλης μας, όπως είναι η Περιφέρεια, ο Δήμος, τα Επιμελητήριά μας, οι έμποροι κ.α.  Είναι ένα πενταετές πλάνο, γι’ αυτό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί αυτήν τη στιγμή η πόλη του Πειραιά  έχει ένα σχέδιο για το που βαδίζει και που θέλει να φτάσει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τη λογική της Δημοτικής Αρχής, κάτι που νομίζω ότι δεν το είχε η πόλη του Πειραιά».

«Θέλω να πιστεύω ότι έχει εμπεδωθεί ότι δουλεύουμε, ότι δουλεύουμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα», τόνισε ο Δήμαρχος  Πειραιά. Όσον αφορά τα έργα στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, υπογράμμισε τη μεγάλη παρέμβαση στον Άγιο Διονύσιο που θα ξεκινήσει, τονίζοντας: «είναι μια επένδυση 15 εκατομμυρίων, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια  και μέσα στον μήνα θα γνωρίζουμε αν θα δημοπρατήσουμε εμείς ή η Περιφέρεια».

Για το Θεμιστόκλειο Στάδιο ο κ. Μώραλης  τόνισε ότι έχει ανάδοχο. «Είναι αυτό που με τον Γιώργο Γαβρίλη είχαμε βάλει στόχο από την αρχή,  να αναβαθμίσουμε τουλάχιστον τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά,  μέχρι να δούμε αν έχουμε δυνατότητα για νέες και το στήριξε  αυτό το πλάνο η Περιφέρεια, όπως και τα άλλα σχέδια τα οποία είχαμε», ανέφερε και συνέχισε «ενώ  θα μπορούσε να έχει ήδη  ξεκινήσει το έργο, είναι γνωστό το πρόβλημα των ενστάσεων. Υπάρχει μια καθυστέρηση. Θέλουμε να πιστεύουμε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη  ότι το επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσει».

Αναφερόμενος στο κινηματοθέατρο «Καλιφόρνια», εξήγησε : «θέλω να είμαστε ειλικρινείς και να μην περιμένετε πράγματα τα οποία δεν θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα. Το παλεύουμε με τον Δήμαρχο. Ξέρετε, δεν ανήκει  το «Καλιφόρνια»  στον Δήμο Πειραιά. Το συζητάμε με τον Δήμαρχο Άμφισσας – Ιτέας. Είμαστε σε καλό σημείο. Έχει προβλήματα το κτήριο. Πέρασαν  δύο - τρία χρόνια για να εξετάσουμε τη στατική επάρκεια γιατί οι πληροφορίες διίσταντο. Όμως είναι στα άμεσα σχέδιά μας.  Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα τοπόσημα της περιοχής και θέλουμε να αναβιώσει, στην λογική ότι στη Ε΄ Δημοτική Κοινότητα δεν υπάρχει ένας αξιοπρεπής χώρος πολιτισμού, ένας πολυχώρος να μπορούν  τα σωματεία, οι σύλλογοι, αλλά και οι δημότες να δραστηριοποιούνται».

Εξέφρασε τη χαρά του σχετικά με το ΚΕΠ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, γιατί όπως είπε  «πλέον έχουμε απολογιστικά αποτελέσματα και βλέπουμε ότι αρκετοί δημότες εξυπηρετούνται μέσω του ΚΕΠ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα».

Για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Πρόεδρό της κ. Βοϊδονικόλα, υπογράμμισε: «έχετε μια Δημοτική Κοινότητα που ασχολείται με τα προβλήματα και  έναν Πρόεδρο που πραγματικά τρέχει όλη τη μέρα μαζί με τους συμβούλους και πιέζουν Αντιδημάρχους και έτσι πρέπει να γίνεται».

«Δεν είμαστε τέλειοι. Δεν  πρόκειται ποτέ να ακούσετε  από εμένα ότι είμαστε η καλύτερη Δημοτική Αρχή και τα κάνουμε όλα τέλεια», ανέφερε.

Όσον αφορά  στη δημιουργία τρίτου ΚΑΠΗ  στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι « οι διαδικασίες και οι αγκυλώσεις του δημοσίου  είναι τόσο σύνθετες, που ενώ υπάρχει απόφαση, υπάρχει πίστωση, υπάρχει επιθυμία, δεν έχουμε καταφέρει να το υλοποιήσουμε. Ελπίζουμε μέσα στο 2018 αυτό τουλάχιστον το θέμα  να  τελειώσει και το είχαμε  πάρει απόφαση το 2016».

Για τα ΚΑΠΗ  ανέφερε ότι «είναι από τους τομείς για τους οποίους νιώθουμε καλά, νιώθουμε ευχαριστημένοι, νιώθουμε ότι γίνεται δουλειά, χωρίς να έχουμε λύσει τα προβλήματα. Υπάρχουν τομείς που αισθανόμαστε  πολύ καλύτερα και τομείς που είμαστε πίσω, αλλά παλεύουμε.  Θα κριθούμε όλοι σε ενάμιση περίπου χρόνο ως Δημοτική Αρχή και εκεί θα έχετε κι εσείς τη δυνατότητα να κρίνετε αν μια Δημοτική Αρχή ήταν κοντά σας, που δούλεψε σωστά, έντιμα, με αποτελέσματα  ή όχι».

Ο Δήμαρχος Πειραιά έκλεισε τον χαιρετισμό του, εκφράζοντας την   αισιοδοξία του ότι χρόνο με το χρόνο ο Πειραιάς θα γίνεται καλύτερος και σε λίγα χρόνια όταν «πέσει η κουρτίνα», όλο αυτό το έργο που είναι το τραμ, το μετρό, τα  έργα που θα ξεκινήσουν -  θα δούμε ποιά και τι και πως  θα ξεκινήσουν - το λιμάνι, ή μία σειρά άλλων έργων τα οποία προγραμματίζει και η Δημοτική Αρχή  και η Περιφέρεια, αλλά  και ιδιώτες,  θα έχουμε σίγουρα μια  πιο όμορφη πόλη».

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας,  στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους  υγεία, αγάπη, ευημερία και ενότητα για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό του προηγούμενου έτους, αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που η προεργασία τους- όπως σημείωσε -  για την υλοποίηση τους ξεκίνησε μέσω αποφάσεων της κοινότητας  με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής.

Αναφερόμενος στα έργα ο κ. Βοϊδονικόλας τόνισε: «πρώτον η αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου που αφορά ένα μεγάλο και σημαντικό γεωγραφικά μέρος της κοινότητάς μας.

Δεύτερον η ανάπλαση του Θεμιστόκλειου Σταδίου που επί δεκαετίες αποτελεί χώρο αναφοράς της νεολαίας μας και στέγασης αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας και τρίτον η ανακατασκευή του κινηματοθεάτρου «Καλιφόρνια» που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής μας, που η λειτουργία του είχε αδρανοποιηθεί για πολλά χρόνια και ύστερα από τις απαιτούμενες και άμεσες ενέργειες του Δημάρχου ευελπιστούμε σύντομα να δοθεί ως πολιτιστικός χώρος εκδηλώσεων της κοινότητάς μας. Όπως επίσης και τη συμβολή του με την εταιρεία PepsiCo όπου στο πλαίσιο ανθρωπιστικού έργου με το πρόγραμμα «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα» συνεχίζουμε να στηρίζουμε και το 2018 πολλούς συμπολίτες μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Οι Βουλευτές: κα Ελένη Σταματάκη και κ. Κώστας Κατσαφάδος. Ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης. Το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Νίκος Κούβαρης  Δημήτρης Γκερλές και κα Βάνα Μελά. Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης  Γλύκας.

Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.