Σκληραίνουν τη στάση τους και οι έμποροι του Πειραιά, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά:

"Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας και οι επιστημονικοί φορείς προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα, καλεί τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, που έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς όλης της χώρας, με καθολικό κλείσιμο των επιχειρήσεων και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων (ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

Με τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ.

Πρέπει και η Κυβέρνηση, αλλά και οι δανειστές, να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο και απεγνωσμένο, που δίνει καθημερινό αγώνα να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό".