Ο Πειραιάς σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων, είχε την τιμητική και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας είχε τα βλέμματα της στραμμένα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προκειμένου να δει την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργιάς όμως και λίγο πριν ολοκληρωθεί το τελετουργικό της μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας οι υψηλοί προσκεκλημένοι, αλλά και πλήθος κόσμου, έγιναν μάρτυρες ενός «πρωτόγνωρου» συμβάντος… κι αυτό γιατί ένα από τα περιστέρια που απελευθερώθηκαν μέσα στην εκκλησία δεν πέταξε στην ίδια κατεύθυνση με τα υπόλοιπα, χάραξε τη δική του πορεία πτήσης και επέλεξε να πάει να κάτσει πάνω στην κάμερα της Ε.Ρ.Τ.

Αυτό ήταν κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό από τους πιστούς που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο ναό, καθώς άπαντες γύρισαν και έβλεπαν για αρκετή ώρα το περιστέρι να μη φεύγει πάνω από την κάμερα. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του καμεραμάν, ο όποιος διακριτικά προσπαθούσε να το απομακρύνει για να κάνει τη δουλειά του,  εκείνο έμενε εκεί απολαμβάνοντας τη δική στιγμή του δημοσιότητας .

 Το λευκό αυτό περιστέρι της φωτογραφίας που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του peiraiasnews.gr μετά από λίγη ώρα αποχώρησε οικειοθελώς και η δοξολογία συνεχίστηκε κανονικά.