Το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετέφεραν με μοναδικό τρόπο, σε γονείς και εκπαιδευτικούς τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών (6ος, 5ος και 20ος),  κατά τη διάρκεια των εορταστικών τους εκδηλώσεων στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ».

Μέσα από τις παιδικές τους θεατρικές παραστάσεις, οι μικροί Πειραιώτες έστειλαν μηνύματα αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης και εισέπραξαν το πιο ζεστό χειροκρότημα. 

Στο τέλος των εκδηλώσεων η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου μοίρασαν στα παιδιά δωροεπιταγές,  προσφορά του Ο.Λ.Π.  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου ψυχαγώγησε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μικρούς και μεγάλους.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου, σε σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω και εγώ από τη μεριά μου, στον δημοτικό κινηματογράφο "Σινεάκ". Σας ευχαριστώ θερμά  που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Όλοι εμείς βρεθήκαμε εδώ για να απολαύσουμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές των  Βρεφονηπιακών μας σταθμών. Τα Χριστούγεννα είναι το κορυφαίο γεγονός της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Ο Χριστός ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων.

Η περίοδος των Χριστουγέννων  έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, που αποτελεί την ωραιότερη περίοδο του χρόνου και δικαιωματικά είναι αφιερωμένη στα παιδιά.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό των  Βρεφονηπιακών σταθμών, το διοικητικό προσωπικό, το βοηθητικό,  το εκπαιδευτικό, όλους όσοι συμμετείχαν στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Και φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσω τα  ίδια τα παιδιά που  δικαιωματικά αξίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημά μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά για ακόμη μια χρονιά μας εξασφαλίζει δωροεπιταγές, προσφορά του Ο.Λ.Π., για να πάρουν παιχνίδια τα παιδιά από μεγάλο πολυκατάστημα στον Πειραιά.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και του χρόνου.  Nα είστε όλοι καλά.»