Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.
 
Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτιστική δραστηριότητα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη διεκδίκηση της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και στις κοινές δράσεις του Πειραιά και της Αγίας Πετρούπολης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού για το κοινό έτος Ελλάδος - Ρωσσίας 2016.
 
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά με αγαπημένες μελωδίες.
 
 Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης δήλωσε:
 
"Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για την πόλη μας, με πολύ μεγάλη δραστηριότητα. Λαμβάνει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και πραγματοποιεί σημαντικές εκθέσεις και εκδόσεις. Η Πρόεδρος είναι εξαιρετική, δραστήρια και λειτουργεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.
 
Δυστυχώς ο Δήμος Πειραιά, δεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει όσο θα ήθελε και όσο πρέπει στη λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. Παρόλα αυτά,  έχουμε κάνει κοινές δράσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική.

Αν ο Πειραιάς επιλεγεί για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,  αντιλαμβάνεστε ότι το Ναυτικό Μουσείο θα αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα για την πολιτιστική ανάδειξη της πόλης το 2021.

Φέτος είναι το κοινό έτος Ρωσσίας - Ελλάδος. Σκεφτόμαστε με την Αγία Πετρούπολη, την πόλη που ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος, να γίνει μια ανταλλαγή του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος με το Ναυτικό Μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού  Μουσείο Ελλάδας - Κεντρική Εικόνα

Υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο δράσεων, με ένα Διοικητικό Συμβούλιο και μια Πρόεδρο που έχουν διάθεση και γνώση. Διάθεση έχουμε και εμείς και πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον και να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τον Πειραιά.

Τους ευχαριστώ πολύ για την παρουσία τους στην πόλη και για τη γενικότερη δραστηριότητά τους".