Άδειο παραμένει μέχρι σήμερα το κρουαζιερόπλοιο που είχε διατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Το  «Celestyal Nefeli» που ανήκει στην εταιρεία  Optimum Shipmanagement Services, βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από τα μέσα του Νοεμβρίου και όλο αυτό το διάστημα δεν πήγε ούτε ένας από τους πληγέντες προκειμένου να φιλοξενηθεί και να του παρασχεθούν οι απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης.

 Όπως χαρακτηριστικά μας είπε η Φρόσω Ζαρουλέα η οποία είναι διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Celestyal Cruises «εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του υπουργείου για την παροχή στέγης στους πλημμυροπαθείς που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει ούτε ένας. Το πλοίο είναι εκεί για βδομάδες έτοιμο, με προσωπικό, αλλά δεν ήρθε κανείς».

 Σε ερώτηση μας αν γνωρίζει γιατί δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους κατοίκους που επλήγησαν η κυρία Ζαρουλέα απάντησε «δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο. Μάλλον ήθελαν να μένουν κοντά στις περιουσίες τους, τα σπίτια και τις δουλειές τους, ίσως γιατί το λιμάνι του Πειραιά είναι μακριά από την Ελευσίνα και την Μάνδρα. Εμείς πάντως σαν εταιρεία κάναμε το καθήκον μας».

 Ενώ για την τύχη του κρουαζιερόπλοιου από εδώ και πέρα η κυρία Ζαρουλέα μας εκμυστηρεύτηκε πως «αυτές τις ημέρες αλλάζει η λογοτύπηση του πλοίου για αυτό και υπάρχουν οι γερανοί που βλέπετε. Το κρουαζιερόπλοιο  επιστρέφει στην μαμά εταιρεία από την οποία ήταν ναυλωμένο, όμως αν χρειαστεί και ζητηθεί θα φέρουμε άλλο πλοίο προκειμένου να φιλοξενηθούν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη».