Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθηνε χαιρετισμό στο 3ο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου Ελληνογαλλικών Σχολείων, με θέμα: «Επιλέγοντας σπουδές επιλέγω και επάγγελμα;».
 
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.) και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Paul» στον Πειραιά.
 
Ο κ. Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Αγαπητά μου παιδιά,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

 
Ως Δήμαρχος Πειραιά σας καλωσορίζω στην πόλη μας. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς η παρουσία τόσων μαθητών από όλη την Ελλάδα στον Πειραιά.

 Η διεξαγωγή αυτού του Συνεδρίου σχετικά με τις σπουδές και την επαγγελματική σας αποκατάσταση αποτελεί μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων σας.  Αρχικά, το θέμα που θα συζητήσετε είναι πολύ σημαντικό και αφορά το μέλλον σας. Δεύτερον, η συμμετοχή σε ένα Συνέδριο, θεωρώ ότι είναι μια σημαντική εμπειρία για εσάς, καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να προβληματιστείτε, να ανταλλάξετε απόψεις και συζητήσετε με συνομήλικούς σας και ειδικούς πάνω σε αυτά τα θέματα.
 
 Είμαι βέβαιος ότι θα ακουστούν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που θα σας φανούν χρήσιμα, καθώς σύντομα, θα πρέπει να επιλέξετε αντικείμενο σπουδών, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Συνήθως η επιλογή των σπουδών γίνεται με βάση το επάγγελμα που επιθυμεί ο καθένας να ακολουθήσει. Έχουμε δει όμως στην πράξη, ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ειδικά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, όπου η αγορά εργασίας έχει συρρικνωθεί, βλέπουμε διαρκώς νέους και όχι μόνο, να εργάζονται σε δουλειές εντελώς διαφορετικές από το αντικείμενο των σπουδών τους. 
 
 Να ξέρετε όμως ότι εσείς είστε η γενιά που θα οδηγήσει την χώρα σε ανάκαμψη μετά την κρίση. Πιστεύω ακράδαντα ότι εσείς θα τα καταφέρετε πολύ καλύτερα απ‘ ότι η δική μας γενιά ή οι προηγούμενες και θα βοηθήσετε αυτή τη χώρα να ορθοποδήσει. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να κυνηγάτε τα όνειρά σας, να βάζετε στόχους στη ζωή σας και να προσπαθείτε να τους φέρετε εις πέρας. Αυτό που έχει σημασία για να πετύχετε, είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Να μην είναι ο πήχης ποτέ χαμηλά αλλά ψηλά. Να τον περνάμε από πάνω κι ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να τον περάσουμε από πάνω, θα έχουμε πηδήξει ψηλότερα.
 
Τέλος, επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για το Saint Paul, τo σχολείο το οποίο φιλοξενεί το Συνέδριό σας. Πρόκειται για μια ιστορική Σχολή η οποία μετρά 124 χρόνια στην πόλη του Πειραιά και αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας. Εκτός από την πολύ σημαντική εκπαιδευτική λειτουργία του, είναι ένα σχολείο με διαρκή παρουσία μέσω δράσεων και εκδηλώσεων ευρύτερου περιεχομένου που απευθύνονται στην πειραϊκή κοινωνία. Και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας, να  περάσετε πολύ όμορφα και να ευχαριστηθείτε την παραμονή σας στον Πειραιά.
 Σας ευχαριστώ».