Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν συνεργάτες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε τα θέματα της ναυτιλίας ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός.
 
Χαρακτηρίζουν "άλλα αντ' άλλων", "ανυπόστατες και απολύτως ανακριβείς" σχετικές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, τις οποίες και σχολιάζουν.
 
Ειδικότερα, αναφέρουν ότι όσες φορές ζητήθηκε συνάντηση από Ενώσεις, είτε εργαζομένων, είτε επιχειρηματιών, στο χώρο της ναυτιλίας, ο αναπληρωτής υπουργός ανταποκρίθηκε αμέσως εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις και πως ειδικά με τον πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη και τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών οι συναντήσεις ήταν πολλές και διαρκείς όπως και στις άλλες περιπτώσεις. "Αντί ο κ. Μειμαράκης να παραπλανηθεί από ανεύθυνους συνεργάτες του ή πρόθυμους επιπόλαιους πληροφοριοδότες θα μπορούσε να απευθυνθεί στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και στις άλλες Ενώσεις εργαζομένων και εργοδοτών ώστε να έχει ακριβή και έγκυρη ενημέρωση", προσθέτουν. Σχολιάζουν ότι "ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής θα έφτανε για να καταλάβει κάθε καλόπιστος πόση σχέση έχουν αυτά που λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την πραγματικότητα".
 
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν επιπλέον πως "η επισκευή και αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Μηχανιώνα, μετά από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δρομολογήθηκε ήδη και ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου, ύστερα από σύμβαση που υπογράφηκε από το Θοδωρή Δρίτσα και το Θεόδωρο Βενιάμη, κάτι που δεν έκαναν διαδοχικά τουλάχιστον τέσσερις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ".