Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Παγκρήτιας Ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" στο λιμάνι του Πειραιά.


 
Ο κ. Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε:

"Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Η Κρήτη για εμένα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Χωρίς να είμαι από εκεί, ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου, έχω παντρευτεί και έχω βαφτίσει τον γιο μου στην Κρήτη, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί.

Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε σχέση με τους προλαλήσαντες εκπροσώπους των κομμάτων. Τους Έλληνες πολίτες δεν τους νοιάζει αν θα είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την Κρήτη ή από την Κεντρική ή Βόρεια Ελλάδα, αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, τα κόμματα και ο όποιος πρωθυπουργός, να δώσουν μάχες.

Θα χάσουμε και θα κερδίσουμε μάχες. Το θέμα είναι, οι περισσότερες να είναι νικηφόρες, για να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η κρητική "παροικία" της Βουλής, με πιο έντονη εκπροσώπηση να έχει η Νέα Δημοκρατία. Φορτσάκης, Αυγενάκης, Κεφαλογιάννης ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα Κρητικών που τίμησαν την εκδήλωση των συμπατριωτών τους, οι οποίοι πλαισίωναν τον Δήμαρχο Πειραιά.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παγκρήτιας Ένωσης παρουσιάστηκαν επίσης, Κρητικοί που επανδρώνουν το πολιτικό γραφείο του Μανιάτη πρώην βουλευτή της Α' Πειραιά με Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛ., Παναγιώτη Μελά, όπως και ο Μακεδόνας βουλευτής της κεντροδεξιάς παράταξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Υγείας διατηρεί στενούς δεσμούς στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο "κρητικό λόμπυ" είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς εμφανίζεται πάντα στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα και κατά την προεκλογική περίοδο για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, κάθε φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέβαινε στο Μεγάλο Λιμάνι. Τα άτομα που τον υποδέχονταν είναι προσωπικοί του φίλοι, με πολυετή και έντονη δραστηριότητα στο κόμμα, αλλά και στα κοινά του Πειραιά και των κρητικών συλλόγων που εδρεύουν στην πόλη μας.

Μάλιστα, ο Άδωνις ευχήθηκε ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας να είναι Κρητικός, στέλνοντας πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί: