Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νήφων, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά. 

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Για  το ιστορικό και τη σημασία της Εθνικής Επετείου μίλησε  ο Διευθυντής του 2ουΔημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου κ. Βάιος Γεωργούσης, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά παιάνιζε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τεχνολογικού Τομέα Πειραιά, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά και των Προσκόπων  του Ν. Φαλήρου.

Εν συνεχεία, ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Γι΄ ακόμα μια χρονιά είμαστε παρόντες στην  ετήσια εκδήλωση μνήμης στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη, για να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν το 1940, ώστε να ελευθερωθεί η πατρίδα μας. Άλλη μια ένδειξη ότι όταν οι Έλληνες παλεύουν ενωμένοι κι αγωνίζονται, τα καταφέρνουν. Έχουμε ξαναπεί ότι αυτές οι επέτειοι  έχουν διπλό μήνυμα: αφενός είναι η τιμή και η μνήμη γι΄ αυτούς που αγωνίστηκαν, αφετέρου είναι το παράδειγμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι αν ενωθούμε και καταφέρουμε να αγωνιστούμε έντιμα όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι:   κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και οι κ.κ.: Στέλιος Γαϊτανάρος,  Αλέξανδρος Αργουδέλης,  Σταύρος Βοϊδονικόλας. Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος καθώς και άλλοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι.