Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στην απονομή επάθλων των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης ORCI & IRC  2015, που πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Ο κ. Μώραλης απένειμε το βραβείο στο μεγάλο νικητή της διοργάνωσης, στο πλήρωμα του σκάφους «My Way» του Ναυτικού Ομίλου Ειρήνης και Φιλίας με  κυβερνήτη τον Φαίδωνα Κυδωνιάτη και πλήρωμα τους κ.κ. Στέλιο Σωτηρίου, Αντώνη Μανωλάκη, Μάνο Παπαγεωργίου, Βασίλη Παπαδάκη, Λένα Πορταρίτου, Σπύρο Μανωλάκη, Κατερίνα Σκόνδρα, Αλέξανδρο Βλάχο, Θοδωρή Πολυχρονίδη, Ελίνα Διαμαντάκη και  Στέργιο Λεωνταρίδη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ήρθαν ξανά οι αγώνες, μετά από χρόνια,  στην πόλη μας. Να συγχαρώ τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς (ΙΟΠ), διότι απ ότι πληροφορήθηκα η διοργάνωση ήταν άψογη. Βέβαια, είχε την εμπειρία, είχε τα «ένσημα» και διοργάνωσε για μία ακόμη φορά έναν καλό πανελλήνιο αγώνα. Μακάρι να έχουμε όλο και περισσότερους τέτοιους αγώνες στον Πειραιά.

Ο Πειραιάς κοιτάζει προς τη θάλασσα πλέον. Έχω πει ότι το μέλλον του Πειραιά είναι στη θάλασσα και το αθλητικό του μέλλον πρέπει να το δει μέσα από τη θάλασσα.

Να συγχαρώ όσους συμμετείχαν, τα πληρώματα, όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας αυτόν τον αγώνα. Να συγχαρώ τον Πρόεδρο του ΙΟΠ κ. Γιάννη Παπαδημητρίου γιατί νομίζω ότι η ζωή του είναι η ιστιοπλοΐα. Κι αυτό έχει σημασία, να κάνεις κάτι που αγαπάς με πάθος.

Ως Δήμος, με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχουμε θα στηρίξουμε κάθε παρόμοια προσπάθεια. Επαναλαμβάνω, στο πλαίσιο των δικών μας μικρών δυνατοτήτων. Αλλά πολλές φορές και η παρουσία του Δήμου, η συμμετοχή του, όχι με χρήματα, αλλά με άλλες μορφές βοήθειας είναι και σημειολογική αλλά και σημαντική. Θα είμαστε παρόντες.

Εύχομαι του χρόνου και πάλι επιτυχίες. Να είστε καλά».       

Να σημειωθεί, ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης  ORCI & IRC  2015,  διεξήχθη στο Φαληρικό Όρμο από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015.