«Το υπουργείο Ναυτιλίας ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει ένα ατύχημα όπως αυτό του Σαρωνικού» παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι το 2015 είχε γίνει παρόμοια άσκηση για υποτιθέμενη πετρελαιοκηλίδα στην Ελευσίνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο συντονισμός και η λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας.  

«Από την πρώτη στιγμή που συνέβη αυτό το πολύ σοβαρό συμβάν, που ακόμη δεν έχουμε εικόνα των σοβαρών επιπτώσεών του, εγώ καθημερινά μετράω ποια είναι η δική μου ευθύνη γι' αυτό που συνέβη τώρα, στους 22 μήνες που ήμουν υπουργός. Για το πώς λειτούργησα εγώ εκείνη την περίοδο. Το υπουργείο Ναυτιλίας ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμο για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο περιστατικό. Έγινε ανάλογη άσκηση το 2015 με υποτιθέμενη πετρελαιοκηλίδα στην Ελευσίνα. Εκεί αποδείχθηκε ότι όλα τα δεδομένα ήταν γνωστά και ήταν προγραμματισμένα και υπήρχαν και τα μέσα. Από μια άσκηση βέβαια, μέχρι το να λειτουργήσει κάτι έχει μεγάλη διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας. Μετά την αποκάλυψή του για την ετοιμότητα που ο ίδιος είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει στο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν παρόμοια ατυχήματα όπως αυτό του Σαρωνικού, ο κ. Δρίτσας δεν θέλησε να πάρει θέση για τις πολιτικές ευθύνες, σημειώνοντας: «Παραλείψεις ή αδυναμίες οφείλουμε να τις καταγράψουμε κι αυτό γίνεται. Δεν θα αντιπαραθέσω τη δική μου θητεία με τη θητεία ενός εν ενεργεία υπουργού. Εγώ έφυγα από το υπουργείο γιατί ήταν επιλογή του πρωθυπουργού. Το ερώτημα είναι "γιατί βυθίστηκε αυτό το σκάφος;". Μόλις τελειώσει η απάντληση θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις». 

Δρίτσας για Καμμένο
Αποστάσεις ωστόσο επιχείρησε να πάρει και από το θέμα του Πάνου Καμμένου μετά την αποκάλυψη των «Παραπολιτικών» με το φωτογραφικό ντοκουμέντο που δείχνει τον υπουργό να τζογάρει στο καζίνο του Λονδίνου. Ο κ. Δρίτσας, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα, σχολίασε: «Περιμένετε από μένα να μπω σ' αυτήν τη συζήτηση. Δεν θα μπω. Είναι παραπολιτική συζήτηση. Το θέμα που ανακάλυψαν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της κλειδαρότρυπας και το θέμα δημόσιου βίου δεν θα το σχολιάσω». Απάντηση ωστόσο στον κ. Δρίτσα για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα που ανέκυψε και προκάλεσε σάλο έδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, που ήταν παρών στην εκπομπή, λέγοντας: «Ο κ. Καμμένος έπαιξε με την τακτική της κλειδαρότρυπας πολλά χρόνια. Υπήρξε ομοτράπεζος με Τριανταφυλλόπουλο και τζόγαρε στην κλειδαρότρυπα. Έχει πολλά θέματα ο κ. Καμμένος που πρέπει σήμερα να δώσει απαντήσεις».