Την τιμητική τους έχουν σήμερα, Αϊ Γιαννιού, οι Γιάννηδες σε όλη την Ελλάδα. Ένα όνομα από τα πλέον διαδεδομένα στη χώρα μας, ενώ παράλληλα η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου είναι μία από τις μεγαλύτερες του Χριστιανισμού.

Στον Πειραιά δεν είναι λίγοι οι εορτάζοντες και οι ευχές στο Δημαρχείο της πόλης, όπως και στα πέντε Διαμερίσματα του Δήμου, σε συνδυασμό με τα γλυκά και τα κεράσματα, "ξεχειλίζουν"!

Τους περισσότερους εορτάζοντες έχει ο "Πειραιάς Νικητής", καθώς απαριθμεί πέντε άτομα. Ξεκινώντας από την "κεφαλή", ο Δήμαρχος της πόλης μας, Γιάννης Μώραλης, και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου, Γιάννης Μελάς, φτάνοντας στο Α' και Ε' Διαμέρισμα με τους Γιάννη Αληφραγκή και Γιάννη Βοϊδονικόλα και Γιάννη Κούζηλο αντίστοιχα.

Όσο για την αντιπολίτευση, από τον συνδυασμό "Μας Ενώνει Ο Πειραιάς" είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαστρονικόλας και ο Σύμβουλος του Α' Διαμερίσματος, Γιάννης Μοσχοβάκος.

Από το "Λιμάνι της Αγωνίας" δεν υπάρχουν εορτάζοντες, ενώ από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά" τους Γιάννηδες "αντιπροσωπεύει" μόνο ο Σύμβουλος του Ε' Διαμερίσματος, Γιάννης Γαλανάκης.

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ

Γιάννης Μώραλης: Δήμαρχος

Γιάννης Μελάς: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου

Α' Διαμέρισμα

Γιάννης Αληφραγκής

Ε' Διαμέρισμα

Γιάννης Βοϊδονικόλας

Γιάννης Κούζηλος

 

ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γιάννης Μαστρονικόλας

Α' Διαμέρισμα

Γιάννης Μοσχοβάκος

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ε' Διαμέρισμα

Γιάννης Γαλανάκης